Rotterdam Moves

Rotterdam staat niet stil. Rotterdam beweegt! Daarom vinden wij het belangrijk om te kijken naar het Rotterdam van de toekomst. De stad groeit en ontwikkelt, en dat brengt uitdagingen met zich mee. Hebben we over tien jaar nog frisse lucht op de Coolsingel? Krijgen we een derde Maasvlakte? En hoe maakt de stad gebruik van de technologische ontwikkelingen van de toekomst?

Dat bespreken we graag tijdens de Erasmus Alumni lecture! Ditmaal focussen we op het Rotterdam van de toekomst.

Maarten Poot is één van de oprichters van felyx, een scale-up die gedeelde elektrische scooters via een app aanbiedt als nieuw mobiliteitsconcept. Met groeiende urbanisatie en een verminderende luchtkwaliteit is de transitie naar duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossingen van groot belang. Bovendien zorgt een toenemende druk op de openbare ruimte er ook voor dat we moeten kijken naar een transitie richting compacte “light electric vehicles” in plaats van individuele en onderbezette vormen van transport. Felyx’ concept en visie zijn volledig in lijn met deze globale thema’s. In de presentatie zal hierbij worden stilgestaan en zal worden besproken hoe een concept zoals felyx bijdraagt aan het vormen van duurzaam vervoer van de toekomst. Maarten heeft Financiële Economie aan de Erasmus School of Economics gestudeerd en behaalde in 2014 zijn masterdiploma.

 

erasmus alumni lecture rotterdam moves maarten poot

Marcel van Oosterhout is als associate executive director verbonden aan het Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA), het centre of excellence voor multidisciplinair inzicht in data, Artificial Intelligence en digitalisering van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het afgelopen jaar heeft hij een Europees onderzoek geleid naar het gebruik van data en urban data platformen in 80 steden in Europa. In zijn presentatie over de data gedreven stad zal hij met verschillende voorbeelden ingaan op de toepassingsmogelijkheden van dergelijke platformen voor meer efficiëntere dienstverlening, ondersteuning van beleid maar ook kansen voor innovatie, duurzaamheid en versterken van sociale inclusie. Daarnaast worden de belangrijkste drijfveren en barrières besproken. Marcel heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Rotterdam School of Management  en is in 2010 gepromoveerd op het onderwerp “business agility and information technology in service organizations.”

 

erasmus alumni lecture rotterdam moves marcel van oosterhout

Meer lezingen door alumni

The Future after a Pandemic

Rotterdam Grows

Inclusive Cities, Countries & Companies

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen