American Elections

Met een pandemie, wereldwijde protesten tegen politiegeweld en een president van de VS die geïnfecteerd raakt met een dodelijk virus (toch?) zijn de Amerikaanse Verkiezingen van aanstaande 3 November anders dan ooit tevoren. Zal de uitkomst van deze verkiezingen de wereld onherstelbaar veranderen? En zo ja, is de uitkomst dan goed of slecht?

Laten we er achter komen tijdens de eerste Erasmus Alumni Lecture! In deze actuele en betrokken online lezing bespreken inspirerende EUR alumni een relevant onderwerp. In deze editie staan de Amerikaanse Verkiezingen op het programma.

Alumna van de Erasmus School for Social and Behavioural Sciences en New York-based VS correspondent voor het Algemeen Dagblad.

Karlijn gaat het hebben over de "best practices" van vier jaar Trump. Is hij succesvol geweest? Heeft hij de verwachtingen waargemaakt? Ook bespreekt Karlijn de consequenties van de economische recessie na COVID-19, en het effect die deze kunnen hebben op een mogelijke herverkiezing van Trump.

 

Erasmus Alumni Lecture: American Elections - Karlijn van Houwelingen

Ody is in 2003 afgestudeerd aan de Erasmus School of Law en is momenteel verantwoordelijk voor Public Affairs bij WOMEN INC. Ody is ook de auteur van het (nog te verschijnen) kinderboek "Mijn moeder is minister president".

In haar lezing zal Ody dieper ingaan op de mogelijkheid dat, mits Joe Biden de verkiezingen wint, de Verenigde Staten haar eerste vrouwelijke vice-president zou kunnen krijgen. Ook bespreekt ze waarom er maar zó weinig mensen geloven dat een vrouw succesvol de rol van (vice-) president van de VS kan vervullen.

 

Erasmus Alumni Lecture: Ody Neisingh

Mark heeft een masterdiploma in Business Administration van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is Futurist, Trendwatcher, professioneel spreker en oprichter van freshmark.

Mark bespreekt het profiel van toekomstige Amerikaanse presidenten. Zal Kanye West bijvoorbeeld ooit president van de VS worden? Wat voor gekkigheid staat ons de komende jaren nog te wachten? Ook bespreekt Mark de invloed die de media hebben op het profiel van de president.

 

Erasmus Alumni Lecture: Mark Schipper

Meer lezingen door alumni

The Future after a Pandemic

Rotterdam Moves

Rotterdam Grows

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen