Numerus fixus en decentrale selectie

Opleidingen met een numerus fixus

Opleiding & Maximaal aantal plaatsen voor collegejaar 2021-2022

Criminologie: 135
Geneeskunde: 410
International Business Administration (IBA): 650
Psychologie & International Bachelor in Psychology: 600 (totaal)

Maximaal aantal selectiestudies

Per collegejaar mag je jezelf voor maximaal twee opleidingen met een decentrale selectie aanmelden. Je kunt jezelf twee keer voor dezelfde opleiding aanmelden bij twee verschillende onderwijsinstellingen. Geneeskunde is een uitzondering op deze regel. Hiervoor geldt dat je maar één opleidingsplaats kunt kiezen. 

Maximaal aantal deelnames

Het verschilt per opleiding hoe vaak je kunt meedoen aan de decentrale selectie. Het maximaal aantal deelnames is drie keer, maar sommige opleidingen hanteren maximum van een of twee deelnames. Heb je vóór 2017 al meegedaan aan een centrale loting, dan telt die deelname mee.

Aanmelden voor collegejaar 2021-2022

Je kunt je vanaf 1 oktober 2020 aanmelden via Studielink. De uiterste aanmelddatum voor opleidingen die selectie toepassen is 15 januari 2021**. Daarna beginnen de onderwijsinstellingen met hun selectieprocedure. Als er minder aanmeldingen dan plaatsen zijn vindt er geen selectieprocedure plaats.

Uitslag

De uitslag van de decentrale selectie wordt bekendgemaakt op 15 april 2021**. Je ontvangt de uitslag via Studielink.

** Bovengenoemde data zijn gebaseerd op het collegejaar 2020-2021 en zijn dus onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen door de overheid.