Winnaars

Ahmed Aboutaleb overhandigt Rotterdam Scriptieprijs aan Myrthe van Delden tijdens OAJ 2019-2020
Michelle Muus

2019

Myrthe van Delden

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2019 is Myrthe van Delden met haar onderzoek genaamd “A design against crime”. De onderzoeker heeft zeer veel informatie verzameld met als casus een uitgebreide analyse van de aanpak over de strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ op Rotterdam Zuid. De stad Rotterdam profileert zich volgens de media als een repressieve stad bij het bestrijden van criminaliteit en overlast maar wil steeds meer plaatsmaken voor de ‘positieve veiligheid’. Deze scriptie gaat verder dan de louter repressieve aanpak en kijkt tevens naar de positieve gedragsbeïnvloeding als onderdeel van de aanpak van criminaliteit.

2018

  • De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2018 is Evan van der Holst met zijn scriptie ‘A Search for a Fertilizer for Social Enterprises’. Said Kasmi, wethouder onderwijs, cultuur en toerisme, reikte de prijs (€ 1.500 en een Rotterdams kunstwerk) uit. Evan heeft de opleiding Master in Management afgerond. In zijn masterscriptie gaat hij uitgebreid in op de manier waarop maatschappelijke ondernemers hun bedrijf leiden en wat deze ondernemers van hun omringende ecosysteem nodig hebben om schaalvergroting te kunnen realiseren. Hoewel maatschappelijke ondernemingen geen nieuw fenomeen zijn, spelen ze een steeds belangrijkere rol bij de maatschappelijke ontwikkeling van de stad. De jury is daarom erg enthousiast over de praktische relevantie en toepasbaarheid van de scriptie van Van der Holst en is onder de indruk van de methodologische zorgvuldigheid en theoretische kwaliteit ervan. Dit zijn waarden die natuurlijk overeenkomen met de kernwaarden van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

    Evan van der Holst

2017
Alumnus Public Administration, Dee Dee Smeets MSc Alleenstaande moeders & de Tegenprestatie. ‘Thuis zitten is geen optie en iedereen kan wat’. Maar wat als je een alleenstaande moeder bent?’.
Lees het persbericht.

2016
Alumnus of Media, Culture & Society, Wander van Baalen  Creating Space Together: An Ethnographic Case Study at the Pauluskerk.
Lees het persbericht.

2015
Alumnus Sociology, Arend van Haaften.  Het maatschappelijk middenveld als ‘sociale incubator’.
Lees het persbericht

2014
Alumnus Criminology, Jeroen van den Broek. 'Van de straathoek naar Facebook: Een onderzoek naar het gebruik van social media door jongeren binnen de straatcultuur'.

2013
Alumnus of RSM, Rianna van Nieuwland.'How managing pipeline connectedness affects firm-level innovation and sustainable competitive advantage in the context of industrial ecology'.