Winnaars

Evan van der Holst

2018

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2018 is Evan van der Holst met zijn scriptie ‘A Search for a Fertilizer for Social Enterprises’. Said Kasmi, wethouder onderwijs, cultuur en toerisme, reikte de prijs (€ 1.500 en een Rotterdams kunstwerk) uit.

 

Evan heeft de opleiding Master in Management afgerond. In zijn masterscriptie gaat hij uitgebreid in op de manier waarop maatschappelijke ondernemers hun bedrijf leiden en wat deze ondernemers van hun omringende ecosysteem nodig hebben om schaalvergroting te kunnen realiseren. Hoewel maatschappelijke ondernemingen geen nieuw fenomeen zijn, spelen ze een steeds belangrijkere rol bij de maatschappelijke ontwikkeling van de stad. De jury is daarom erg enthousiast over de praktische relevantie en toepasbaarheid van de scriptie van Van der Holst en is onder de indruk van de methodologische zorgvuldigheid en theoretische kwaliteit ervan. Dit zijn waarden die natuurlijk overeenkomen met de kernwaarden van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

2017
Alumnus Public Administration, Dee Dee Smeets MSc Alleenstaande moeders & de Tegenprestatie. ‘Thuis zitten is geen optie en iedereen kan wat’. Maar wat als je een alleenstaande moeder bent?’

2016
Alumnus of Media, Culture & Society, Wander van Baalen  Creating Space Together: An Ethnographic Case Study at the Pauluskerk.

2015
Alumnus Sociology, Arend van Haaften.  Het maatschappelijk middenveld als ‘sociale incubator’.

2014
Alumnus Criminology, Jeroen van den Broek. 'Van de straathoek naar Facebook: Een onderzoek naar het gebruik van social media door jongeren binnen de straatcultuur'.

2013
Alumnus of RSM, Rianna van Nieuwland.'How managing pipeline connectedness affects firm-level innovation and sustainable competitive advantage in the context of industrial ecology'.