Eerste aanmelding bacheloropleiding

Studenten lopen door de hal van het Sanders gebouw

Deadlines en toelatingseisen

Voor je je gaat inschrijven is het belangrijk dat je nagaat of

  • je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding van jouw keuze,
  • de deadline voor aanmelden nog niet is verstreken.

Bekijk ook de contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, mogelijke toelatingsprocedures en deadlines voor aanmelding per opleiding. Of start je inschrijving met een studiekeuzecheck

Op de volgende pagina vind je meer informatie over opleidingen met numerus fixus, decentrale selectie of selectie aan de poort.

De stappen om je in te schrijven zijn:

Je ontvangt na het aanmaken van een studentnummer een email op het e-mail adres dat je via Studielink hebt opgegeven met je ERNA login gegevens. Hiermee krijg je toegang tot de systemen van de EUR. Ook ontvang je een email met de instructies voor het uploaden van je pasfoto voor je digitale collegekaart.
Heb je deze mails niet ontvangen? Neem dan contact op met het ESSC.

Heb je al eerder bij ons ingeschreven gestaan als student dan ontvang je deze berichten niet.

We gaan aan de hand van je vooropleiding na of je toelaatbaar bent. De opleiding beoordeelt of je wordt toegelaten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de toelatingsprocedure volgt zoals die door de opleiding is vastgesteld.

Op de volgende pagina vind je contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, toelatingsprocedure en deadlines voor aanmelding per opleiding.

Nadat je bent toegelaten ontvang je vanaf april van ons bericht over de hoogte van je collegegeld. Het is dan mogelijk om in Studielink aan te geven hoe jij het collegegeld betaalt.

Let op: je kunt de gekozen betaalwijze in Studielink niet veranderen. Neem contact op met het ESSC als je achteraf besluit om het collegegeld op een andere wijze te betalen.

Voor betaling via de digitale machtiging volg je het stappenplan van Studielink.

Heb je in Studielink aangegeven op een andere manier te betalen? Ga dan naar Betaalmethode voor meer informatie.

Zolang je inschrijfverzoek in Studielink de status 'verzoek ingediend' heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dit is pas het geval als de status verandert naar 'ingeschreven'. Je inschrijving moet volledig afgerond zijn vóór 1 september. Controleer daarom regelmatig in Studielink  of Osiris student je status, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt.

Neem tijdig contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

Zodra je status is veranderd naar 'ingeschreven' heb je de beschikking over je digitale Collegekaart en Bewijs van Inschrijving in Osiris Student.

Let op: het bewijs van inschrijving vermeldt voor cursisten bij de inschrijfvorm altijd ‘voltijd’. Als jij ingeschreven staat als deeltijd cursist, dan staat dit dus niet op je inschrijfbewijs. Uiteraard staat de inschrijfvorm wel goed vermeld in ons inschrijfsysteem.

De procedurele regels met betrekking tot de inschrijving bij Erasmus Universiteit Rotterdam vind je op de website 'Reglementen, Richtlijnen en Regelingen' voor EUR studenten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen