Eerste aanmelding bacheloropleiding

Deadlines en toelatingseisen

Voor je je gaat inschrijven is het belangrijk dat je nagaat of

 • je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding van jouw keuze,
 • de deadline voor aanmelden nog niet is verstreken.

Bekijk ook de contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, mogelijke toelatingsprocedures en deadlines voor aanmelding per opleiding. Of start je inschrijving met een studiekeuzecheck

Op de volgende pagina vind je meer informatie over opleidingen met numerus fixus, decentrale selectie of selectie aan de poort.

De stappen om je in te schrijven zijn:

 • Dien je inschrijfverzoek in via Studielink. Volg daarvoor de volgende stappen.

  Ga naar http://eur.studielink.nl en log in met je DigiD (www.digid.nl).
  Let op: het aanvragen van een DigiD kan vijf werkdagen duren.

  Gebruik je studielink voor het eerst, dan vul je je persoonsgegevens in. Als we je persoonsgegevens niet via de Basisregistratie Personen (BRP) kunnen verifiëren dan vragen we je om een ingescande kopie van je geldige legitimatiebewijs in PDF te uploaden in de EUR Portal.
  Heb je studielink al eens eerder gebruikt, controleer dan je persoonsgegevens en wijzig indien dat nodig is je correspondentieadres.

  Nadat je je persoonsgegevens hebt ingevuld of gecontroleerd, vul je de gegevens in van de vooropleiding op basis waarvan je toelaatbaar bent tot de opleiding die je bij ons wilt gaan volgen. Heb je je vooropleiding nog niet afgerond, vul dan de opleidingsgegevens in als die nog niet via het landelijke register BRON HO zijn ingevuld. Je kunt je cijfers na het afronden van je vooropleiding invullen. Nederlandse vooropleidingen worden gecontroleerd via het landelijke register BRON HO.
  Heb je een internationale vooropleiding dan ontvang je van EUR een uitnodiging om je vooropleidingsgegevens te uploaden in EUR Portal.

  Nadat je je persoonsgegevens en vooropleidingsgegevens hebt ingevuld, kies je de optie “Nieuw inschrijvingsverzoek” & volg je de stappen.

  Je ontvangt je EUR studentnummer per email van ons nadat we je inschrijfverzoek hebben ontvangen. Heb je al eens eerder bij ons gestudeerd, dan vul je je oude studentnummer in.

  Let op: ontvang je na het indienen van je inschrijfverzoek via Studielink geen email van EUR binnen 2 werkdagen, check dan altijd eerst je spambox voordat je contact opneemt met het ESSC.

 • Je ontvangt na het aanmaken van een studentnummer een email op het e-mail adres dat je via Studielink hebt opgegeven met je ERNA login gegevens. Hiermee krijg je toegang tot de systemen van de EUR. Ook ontvang je een email met de instructies voor het uploaden van je pasfoto voor je collegekaart.
  Heb je deze mails niet ontvangen neem dan contact op met het ESSC.

  Heb je al eerder bij ons ingeschreven gestaan als student dan ontvang je deze berichten niet.

 • Aan de hand van je vooropleiding gaan we na of je toelaatbaar bent. De opleiding beoordeelt of je wordt toegelaten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de toelatingsprocedure zoals die door de opleiding is vastgesteld volgt.

  Op de volgende pagina vind je contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, toelatingsprocedure en deadlines voor aanmelding per opleiding.

 • Nadat je bent toegelaten ontvang je vanaf juni van ons bericht over de hoogte van je collegegeld en is het mogelijk om in studielink aan te geven hoe jij het collegegeld betaalt.

  Let op: je kunt de gekozen betaalwijze in Studielink niet veranderen. Neem contact op met het ESSC als je achteraf besluit om het collegegeld op een andere wijze te betalen.

  Voor betaling via de digitale machtiging volg je het stappenplan van studielink.

  Heb je in Studielink aangegeven op een andere manier te betalen, ga dan naar Betaalmethode voor meer informatie.

 • Zolang je inschrijfverzoek in Studielink de status verzoek ingediend heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dit is pas het geval als de status verandert naar ingeschreven. Je inschrijving moet volledig afgerond zijn vóór 1 september. Controleer daarom regelmatig in Studielink  of Osiris student je status, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt.

  Neem tijdig contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

 • Je bent ingeschreven zodra in Studielink de status van je inschrijfverzoek is veranderd van verzoek ingediend naar ingeschreven.

  Zodra je status is veranderd naar ingeschreven heb je de beschikking over je digitale Collegekaart en Bewijs van Inschrijving in Osiris Student.

  Let op: het bewijs van inschrijving vermeldt voor cursisten bij de inschrijfvorm altijd ‘voltijd’. Als jij ingeschreven staat als deeltijd cursist, dan staat dit dus niet op je inschrijfbewijs. Uiteraard staat de inschrijfvorm wel goed vermeld in ons inschrijfsysteem.

 • De procedurele regels met betrekking tot de inschrijving bij Erasmus Universiteit Rotterdam vind je op de website 'Reglementen, Richtlijnen en Regelingen' voor EUR studenten.