Overzicht trainingen studentenpsychologen

students in a workshop

Career Services heeft voor iedere fase in jouw keuzeproces workshops, die je helpen om je studie en/of carrière te kiezen.

Behandeling angststoornissen kan beter

Tentamenangsttraining

Heb je veel stress tijdens het voorbereiden of doen van een tentamen? Dan is deze training wellicht nuttig voor jou!

De tentamenangsttraining is bedoeld voor wie moeite hebt met het beginnen aan de voorbereidingen voor een tentamen; als je het doen van een herkansing vaak uitstelt tot de laatste ronde; als je steeds ziek wordt voor een tentamen; als je veel stress ervaart tijdens de tentamenperiode; als je weleens last hebt van black-outs tijdens tentamens of als je je in de tentamentijd geen minuut tijd gunt voor ontspanning. 

In de training leer je hoe je een tentamen kunt voorbereiden en maken, zonder last te hebben van overmatige lichamelijke spanningsklachten en hinderlijk storende gedachten.

StuNed scholarship program

Stressmanagementgroep

Voel je je overweldigd door stress? Heb je moeite met concentreren tijdens het studeren of het maken van toetsen? Dan is de Stressmanagementgroep wellicht iets voor jou!

De stressmanagementgroep is bedoeld voor studenten die veel stress ervaren tijdens het studeren, het afnemen van toetsen of het geven van een spreekbeurt; voor studenten die vinden dat het werk dat ze hebben gedaan nooit goed genoeg is; voor studenten die er niet aan toe kunnen komen om te gaan studeren, te bang zijn om te stoppen met studeren, of zich moeilijk kunnen concentreren tijdens het studeren.

In deze groep leren en oefenen studenten nieuwe vaardigheden, gebaseerd op de principes van cognitieve gedragstherapie, om hun perfectionistische denken en onaangepaste vaardigheden uit te dagen en te veranderen. Studenten leren vaardigheden om angstopwekkende gedachten te beheersen en om te gaan met moeilijke emoties die naar boven komen.

Deelname aan de afstudeergroep wordt voorafgegaan door een intakegesprek, om te kijken of deelname zinvol is, of dat andere hulp passender is.

Let op: deze werkgroep wordt alleen in het Engels gegeven. 

EUR studenten in Polak werkgroep
Alexander Santos Lima

Studie optimaliseringsgroep

Studeer je niet voldoende omdat je het leren steeds uitstelt? Of lukt het je juist niet om voldoende rust  te nemen, uit angst nog niet genoeg gestudeerd te hebben? Wil je werken aan verbetering? Neem dan deel aan deze workshop en training. 

In de workshop wordt uitgelegd wat de achtergrond kan zijn van studieontwijkend gedrag. Aan het einde van de workshop kun je beslissen of je deelneemt aan de training.

In de training ligt de nadruk op het oefenen met het maken van een realistische weekplanning, door samen op een oplossingsgerichte manier te reflecteren op wat je doet.

Studenten drinken thee op het terras voor EUC.

Sociale angsttraining

Ervaar je angst bij het geven van een presentatie, het voorzitten van een PGO werkgroep of het woord nemen tijdens een college of werkgroep? Dan kun je deelnemen aan deze training.

In de training leer je om vrijer te voelen tijdens het spreken in een groep. Het frequent en op vele manieren oefenen van het spreken in een groep vormt de rode draad van de bijeenkomsten. Aan inschrijving gaat altijd een intakegesprek vooraf, waarin wordt bekeken of deelname voor jou zinvol is.

Boeken op een plank in een bibliotheek

Scriptiegroep

Ben je wel een eind op weg met je scriptie, maar lukt het je maar niet om haar af te ronden? Voor hulp bij het proces van het schrijven van de scriptie kun je deelnemen aan de scriptiegroep.

De scriptiegroep is bedoeld voor studenten die bezig zijn met hun scriptie, maar het moeilijk vinden om zichzelf te motiveren. In een groep van maximaal 10 deelnemers kom je wekelijks bij elkaar om af te spreken welke doelen je jezelf wilt stellen voor de aankomende week. Gedurende de week heb je telefonisch contact met een andere student om van elkaar te horen hoe het gaat. Tijdens de volgende bijeenkomst bespreek je of je de gestelde doelen gehaald hebt, controleer je elkaars werk en stel je nieuwe doelen op voor de aankomende week.

De groep is niet bedoeld voor inhoudelijke begeleiding van je scriptie.

2 people sitting at a table with a laptop, smartphone and coffee
ESE

Ken-jezelf groep

Merk je dat je vaak onzeker bent en jezelf vergelijkt met anderen?  Heb je moeite met het onderhouden van relaties of vriendschappen? Dan kan deelname aan de Ken-Jezelf groep iets voor jou zijn.

Wil je aan je onzekerheden werken dan zou deze groep iets voor jou kunnen zijn. We stellen een aantal thema's aan de orde waarbij je de gelegenheid krijgt jezelf beter te leren kennen. Hoe ga je met deze thema's om en welke problemen ervaar je hierbij? Wat gaat je goed af, waar ben je onzeker over en waar heeft dit mee te maken? Hoe kun je op een gezonde en effectieve manier deze problemen te lijf gaan.

Massive Open Online Courses - student studying - writing

De kracht van (im)perfectie

Perfectionisme gaat samen met toewijding, aandacht voor details, gedrevenheid, doorzettingsvermogen maar ook onzekerheid en stress. Perfect gaat hand in hand met nooit goed genoeg. De perfectionist scoort hoog op controle en geeft zaken niet zomaar uit handen. Dit kost veel energie. Je zou graag meer balans in je leven hebben en beter leren omgaan met perfectionisme.

In deze training gaan we op basis van recente onderzoeken in op hoe je op een constructieve manier omgaat met je perfectionisme om zo stressklachten te verminderen. Je leert in deze training hoe je een goede balans vindt tussen inzet, prestatie en verwachtingen. Je krijgt inzicht in je drijfveren tot perfectionisme.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen