RDM Workshops

We bieden regelmatig workshops en trainingen aan op het gebied van research data management, zoals:

  • Verantwoord onderzoeksdatamanagement. Een cursus voor promovendi van de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities. Zie cursusbeschrijving.
  • EUR Data Koffiepauzes. Gerichte en informele sessies van 30 minuten georganiseerd door Research Data Stewards. Elke maand staat in het teken van een ander Research Data Management-onderwerp. Open voor EUR-onderzoekers uit alle disciplines. Bekijk hier het programma en beschikbare materialen.
  • Data Carpentry voor Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen. Een 4-daagse workshop georganiseerd door universiteiten uit Leiden, Delft, Erasmus en VU. Deelnemers leren hoe ze kwantitatieve gegevens op een reproduceerbare manier kunnen ordenen, opschonen en visualiseren. Het vindt 2-3 keer per academisch jaar plaats. Zie de website van de voorbeeldwerkplaats voor meer informatie.
  • EUR Databewaarplaats. Workshop over het delen van uw data met behulp van de EUR Data Repository tool. Op verzoek georganiseerd door EDSC.
  • ORCID. Workshop door de Universiteitsbibliotheek over het maken en gebruiken van uw ORCID iD-tool om de vindbaarheid van uw onderzoeksresultaten te verbeteren.
  • Bewustmakingscampagnes. De Bibliotheek EUR en het Datateam van ERIM organiseerden in oktober 2021 een DataFest en in maart 2022 een Research Transparency Campaign, en ESHPM organiseerde in oktober 2021 een RDM Awareness Campaign. We zullen hier ook toekomstige campagnes aankondigen.

Bekijk onze agenda voor aankomende workshops en evenementen.

Mis je een onderwerp?

Heb je specifieke onderwerpen of tools waar je meer over wilt weten? Of heeft u interesse in een workshop voor uw onderzoeksgroep of afdeling? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van een workshop op maat te bespreken.

 

Contact informatie

Joanna Mania (datasteward)

ESHCC

ESPhil

datasteward@eshcc.eur.nl

datasteward@esphil.eur.nl

Paolo Rossini (datasteward)

ERIM (RSM & ESE)

data@erim.eur.nl

Eduard Klapwijk (datasteward)

ESSB

datasteward@essb.eur.nl

Bora Lushaj (datasteward)

ESL

ISS

datasteward@law.eur.nl

datasteward@iss.nl

Katia Roque Molina (datasteward)

ESHPM

datasteward@eshpm.eur.nl

Erasmus Data Service Centre (EDSC)

All schools

edsc@eur.nl

 

010-408 12 32

EUR Data Repository

All schools

datarepository@eur.nl

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in februari 2023. Heb je niet-werkende links of (schijnbaar) onjuiste informatie gevonden? Stuur dan een e-mail met als titel 'Website content' naar datasteward@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen