RDM Workshops

We bieden regelmatig workshops en trainingen aan op het gebied van research data management, zoals:

  • Responsible Research Data Management. Een cursus voor promovendi van de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities. Zie cursusbeschrijving.
  • EUR Data Coffee Breaks. Gerichte en informele sessies van 30 minuten georganiseerd door de Research Data Stewards. Elke maand staat in het teken van een ander Research Data Management-onderwerp. Open voor EUR-onderzoekers uit alle disciplines. Bekijk hier het programma en beschikbare materialen.
  • Data Carpentry for Social Sciences and Humanities. Een 4-daagse workshop georganiseerd door universiteiten uit Leiden, Delft, Erasmus en VU. Deelnemers leren hoe ze kwantitatieve data op een reproduceerbare manier kunnen ordenen, opschonen en visualiseren. Het vindt 2-3 keer per academisch jaar plaats. Zie de website van een eerdere workshop als voorbeeld voor meer informatie.
  • EUR Data Repository. Workshop over het delen van je data met behulp van de EUR Data Repository tool. Op verzoek georganiseerd door EDSC.
  • ORCID. Workshop door de Universiteitsbibliotheek over het maken en gebruiken van je ORCID iD-tool om de vindbaarheid van je onderzoeksresultaten te verbeteren.
  • Bewustmakingscampagnes. De Universiteitsbibliotheek en het Datateam van ERIM organiseerden in oktober 2021 een DataFest en in maart 2022 een Research Transparency Campaign, en ESHPM organiseerde in oktober 2021 een RDM Awareness Campaign. We zullen hier ook toekomstige campagnes aankondigen.

Bekijk onze agenda voor aankomende workshops en evenementen.

Mis je een onderwerp?

Heb je specifieke onderwerpen of tools waar je meer over wilt weten? Of heb je interesse in een workshop voor je onderzoeksgroep of afdeling? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van een workshop op maat te bespreken.

Contactinformatie

Joanna Mania (datasteward)

ESHCC

ESPhil

datasteward@eshcc.eur.nl

datasteward@esphil.eur.nl

Paolo Rossini (datasteward)ERIM (RSM & ESE)data@erim.eur.nl

Eduard Klapwijk (datasteward)

Mark Mulder (junior datasteward)

ESSBdatasteward@essb.eur.nl
Bora Lushaj (datasteward)

ESL

ISS

datasteward@law.eur.nl

datasteward@iss.nl

Katia Roque Molina (datasteward)ESHPMdatasteward@eshpm.eur.nl
Claudia Hernandez Esponda (junior datasteward)ERSdatasteward@eur.nl
Erasmus Data Service Centre (EDSC)All schools

edsc@eur.nl

 

010-408 12 32

EUR Data RepositoryAll schoolsdatarepository@eur.nl

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in februari 2023. Heb je niet-werkende links of (schijnbaar) onjuiste informatie gevonden? Stuur dan een e-mail met als titel 'Website content' naar datasteward@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen