Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn hoofdzakelijk geregeld in de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO-NU). In aanvulling hierop gelden binnen de Erasmus Universiteit specifieke afspraken en regelingen.

Salaris
De salarissen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn landelijk vastgesteld en opgenomen in de cao Nederlandse Universiteiten. Op basis van het Universitair Systeem van Functieordenen (UFO) ben je ingedeeld in een functieprofiel en –niveau.
Extra vrije dagen
Als je werkt bij EUR, heb je doorgaans meer vrije dagen dan de vastgestelde 20 per jaar. Met de regeling Flexibele Werkduur kun je extra verlofuren opbouwen.
Training en scholing
Wij bieden je vele mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen. Zo hebben we ons eigen trainingsplatform, krijg je ontwikkelingsdagen en is er budget voor extra opleidingen.
Vakantie- en eindejaarsuitkering
Als medewerker ontvang je jaarlijks een vakantie-uitkering (8% van het brutoloon) en een eindejaarsuitkering (8,3% van het brutoloon).
Balans tussen werk en privé
Omdat het leven niet alleen bestaat uit werk, krijg je bij ons ook de mogelijkheid om de balans tussen werk en privé te behouden. Denk aan work-life-balance coaching, maar ook aan extra verlof voor ouders of mantelzorgers.
Reiskostenvergoeding
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) vergoedt op verschillende manieren de structurele reiskosten van haar werknemers.
Collectieve zorgverzekering
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft met een aantal verzekeraars collectieve contracten afgesloten, zodat je tegen gunstige voorwaarden verzekeringen af kunt sluiten.
Gezond aan het werk
Gezond zijn en blijven is belangrijk om plezier in je werk te houden. Je kunt daarom tegen een gereduceerd tarief sporten en begeleiding krijgen bij bepaalde klachten.

Werken bij de EUR

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden en cultuur

Bekijk de brochure

EUR op LinkedIn

Onze ambities, projecten en medewerkers

Bekijk het op LinkedIn