Gezond aan het werk

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) staat voor een gezonde, veilige en respectvolle werkomgeving voor haar medewerkers. We scheppen hiervoor de juiste voorwaarden met ons arbobeleid, en creëren op die manier een goede werkbeleving en welzijn. Een prettige sfeer op de afdeling en een gebalanceerde verhouding tussen werk en privé dragen hieraan bij. We bieden je verschillende activiteiten en diensten om bij te dragen aan je mentale en fysieke gezondheid.

Sporten op de campus

Als EUR-medewerker nodigen we je van harte uit om gebruik te maken van ons Erasmus Sportcenter, waar je zelf kunt sporten en verscheidene groepslessen kunt volgen. Het abonnement kun je als medewerker met korting aanschaffen. Momenteel wordt op onze campus een geheel nieuw, duurzaam en modern sportgebouw gebouwd – zien we jou daar straks ook?

Alvast een kijkje nemen bij ons geheel nieuwe, duurzame en moderne sportgebouw?

Erasmus sport building

Erasmus Vitaal

Het Erasmus Vitaal-programma is opgezet om de fysieke fitheid van onze medewerkers te bevorderen en hen te stimuleren om voldoende te bewegen. Iedere week zijn er twee sessies van een half uur waar je onder begeleiding van een trainer kunt sporten. Normaliter zijn deze sessies in het sportgebouw, maar vanwege het coronavirus bieden we Erasmus Vitaal momenteel digitaal aan. Op deze manier blijven we ook thuis vitaal. 

Fysiotherapie

Heb je een blessure? Dan kun je terecht bij onze Praktijk voor Fysio- en Manuele Therapie Woudestein. In deze eenmanspraktijk helpt een gediplomeerde fysio- en manueel therapeut je met advies, begeleiding en behandeling. Naast het behandelen van de huidige blessure denkt hij actief met je mee over het voorkomen van klachten in de toekomst.

Health Check

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als we het over gezondheid hebben. Als EUR-medewerker kun je eens per 3 jaar op kosten van de EUR een gezondheidsscan laten uitvoeren door Zorg van de Zaak. Zo houd je je gezondheid goed in beeld.

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim is voor zowel de medewerker als de EUR een vervelende situatie. We voeren actief beleid op dit onderwerp om tot beheersing van het ziekteverzuim te komen. Hiermee willen we het volgende bereiken: arbeidsgerelateerde oorzaken van ziekteverzuim zichtbaar maken, begeleiding bieden om re-integratie te versnellen en ziekteverzuim voorkomen.

Ongewenst gedrag

Je kunt hier meer informatie vinden over het EUR-beleid op ongewenst gedrag.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen