Banenafspraak

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gelooft in het succes van teams met een diverse samenstelling. De EUR wil dan ook kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking en daarmee invulling geven aan de Wet Banenafspraak.

Ieder talent telt

Iedereen heeft talenten. EUR wil het beste naar boven halen bij haar medewerkers door ze te ondersteunen in het ontwikkelen en benutten van hun talent. Iedereen draagt zo op zijn eigen manier bij aan het succes van onze universiteit. We bieden een uitdagende en ambitieuze werkomgeving waar tegelijkertijd sprake is van een vriendelijke cultuur waar collega’s zich thuis kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn.

Niemand is hetzelfde en iedereen brengt zijn eigen talenten mee. Welke functie bij iemand past is afhankelijk van opleiding, achtergrond, ervaring en ambities en daarmee uiteenlopend en verschillend. Wij hebben op dit moment medewerkers met een arbeidsbeperking bij ons werken op heel diverse functies. Bijvoorbeeld als tutor, wetenschappelijk onderzoeker, administratief medewerker, steward, post- en logistiek medewerker, beleidsmedewerker, IT-medewerker, secretaresse en teamondersteuner. De mogelijkheden zijn talrijk.

Coronacrisis

Door de coronacrisis verandert er veel. Medewerkers moeten noodgedwongen andere taken uitvoeren, vanuit huis werken of verblijven zelfs tijdelijk thuis zonder werk. Zulke fundamentele veranderingen vragen veel van ons. Ook voor medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak zijn het verwarrende tijden.

De Toolbox Corona & Banenafspraak kan leidinggevenden en begeleiders in deze lastige tijd ondersteunen. Natuurlijk is op verschillende plekken ontzettend veel – algemeen geldende informatie – beschikbaar. Echter, de toolbox bevat specifieke informatie over o.a. de begeleiding, werving & selectie en regelingen ten aanzien van medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak. De informatie wordt telkens met nieuwe inzichten aangevuld.

Medewerkers via Banenafspraak

Wil je kennismaken?

Wil jij bij ons komen werken en val jij onder de doelgroep van de banenafspraak? Wij maken graag kennis en bekijken met jou wat de mogelijkheden bij ons kunnen zijn!

Stuur ons een e-mail
Hier doe ik ertoe.
Dean
Hier ben ik gewoon Christina.
Christina Berenfinger
Vanaf dag 1 voel ik me hier thuis.
Michel Tieleman
Gebarentaal is mijn moedertaal.
Sahil Sonmez

Begeleiding

Per medewerker verschilt de begeleidingsbehoefte. De ene persoon kan volledig zelfstandig werken, de ander heeft meer en vaker behoefte aan en begeleiding. Wanneer iemand met een arbeidsbeperking bij ons komt werken, stemmen we vooraf af welke begeleiding nodig en gewenst is. Vaak gebeurt dit in overleg met de jobcoach.

We werken met vaste jobcoaches. De jobcoach biedt ondersteuning tijdens het selectieproces en fungeert als aanspreekpunt voor de kandidaten en leidinggevende gedurende de aanstelling.

Ter ondersteuning van begeleiders en leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking biedt de Erasmus Universiteit Rotterdam trainingen aan. Tijdens de trainingen krijgen zij onder andere informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om nieuwe medewerkers te begeleiden in hun baan.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen