Duurzaamheid & Maatschappelijke Impact

Maatschappelijke impact staat centraal in onze Strategy2024, en duurzaamheid is nauw verbonden met dit thema. Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wil maatschappelijke uitdaging het hoofd bieden, door toekomstgericht onderwijs, uitstekend onderzoek en een grote mate van betrokkenheid.

Daarnaast zetten we in op samenwerking, met onze partners in binnen- en buitenland, en werken we toe naar meer interdisciplinariteit in ons onderzoek en onderwijs. Lees meer over de ontwikkeling van onze maatschappelijke impact-identiteit in onze Strategy2024.

We hebben verscheidene duurzaamheidsinitiatieven op gebied van onderzoek en onderwijs, bouwen op onze campus steeds meer energieneutraal en groener, en betrekken onze studenten actief bij duurzaamheidsprojecten. Meer lezen over onze duurzaamheidsprojecten? Klik dan hier!

In het kader van duurzaamheid stimuleren wij onze medewerkers om zoveel mogelijk op milieuvriendelijke wijze naar het kantoor te komen – met de fiets of met het openbaar vervoer. Op deze manier dragen we bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Als EUR-medewerker kun je 1x per 5 jaar een vergoeding krijgen voor de aanschafkosten van een fiets, e-bike of e-scooter. Kom je met de fiets naar de Universiteit? Ook dan ontvang je de reguliere reiskostenvergoeding.

De EUR is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de directe omgeving van campus Woudestein zijn er een metrostation, een busstation met twee haltes en drie tramhaltes, waarmee een snelle verbinding naar de treinstations Rotterdam Centraal, Rotterdam Alexander en Rotterdam Blaak mogelijk is.

Duurzaamheid in onze strategie

Let's make EUR the most sustainable university

Kledingruil bij Erasmus Sustainability Hub

Maatschappelijke impact identiteit ontwikkeling

Students on campus Erasmus University Rotterdam

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen