Brede Welvaart en Gelijke Kansen

Brede welvaart, oftewel alles wat mensen van waarde vinden. Naast materiële welvaart gaat brede welvaart ook om zaken als gezondheid, onderwijs, leefomgeving en persoonlijke ontplooiing. Onze EUR wetenschappers doen regelmatig onderzoek naar dit onderwerp.

Studio Erasmus - Onderzoeker Daphina Misiedjan over klimaatongelijkheid

Rotterdamlezing 2022 van Renske Keizer - hoogtepunten

Onze experts over Brede Welvaart en Gelijke Kansen

prof.dr. Anne Gielen

Anne Gielen - hoogleraar Arbeidseconomie en Beleid aan Erasmus School of Economics

"Kort gezegd wil ik weten: als de uitkering van vader of moeder verandert, wat zijn dan de gevolgen voor de kinderen en kleinkinderen?"

dr. Bastian Ravesteijn

Bastian Ravesteijn - Universitair docent Toegepaste economie, Erasmus School of Economics

“We wilden weten in hoeverre kansen op een goed inkomen samenhangen met het gezin en de wijk waar kinderen opgroeien."

prof.dr. Frank van Oort

prof.dr. Frank van Oort - hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie aan Erasmus School of Economics

"Ook immateriële zaken als gezondheid, veiligheid en schone lucht dragen bij aan de levenskwaliteit."

dr. Robby Roks

Dr. Robby Roks - Universitair hoofddocent Criminologie, Erasmus School of Law

"Wat zorgt ervoor dat risicojongeren juist niet in de misdaad belanden? Daar weten we nog helemaal niet zoveel over en dat zou heel nuttige informatie kunnen zijn.”

Dynamics of Inclusive Prosperity

Werken aan inclusieve welvaart

Studio Erasmus - Econoom Matthijs Korevaar en stadssocioloog Gwen van Eijk over het woningtekort

Studio Erasmus - Econoom Bastian Ravesteijn over kansen(on)gelijkheid