Wil je een peercoach?

Lees hier hoe een peercoach jou kan helpen
Studying in a busy library

Team SMF werkt met een team van SMF ambassadors. Deze ambassadeurs zijn studenten met een functiebeperking die meehelpen bij evenementen (zoals de Bachelor Open Dag), deelnemen aan beleidspanels en ook als peercoach werken. 

Op deze pagina vind je meer informatie over het aanvragen van een peercoach en hoe de procedure eruit ziet.

Als peercoach help je andere studenten met een functiebeperking met studiegerelateerde zaken (zoals studiemethodes, planning etc.) en niet-studiegerelateerde zaken (zoals je weg vinden op de campus, iemand hebben om mee te praten).
Wil je graag SMF ambassadeur en peercoach worden? Daar zijn we heel blij om! Stuur ons even een mailtje (smf@eur.nl) met jouw ervaringen omtrent het studeren met een functiebeperking en waarom je graag SMF ambassador zou worden. Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek!    

Of heb je interesse in een peercoach? Vind hier meer informatie.

Ben je een student met een functiebeperking en heb je het gevoel dat je wel wat begeleiding of tips kunt gebruiken van een medestudent die ook een functiebeperking heeft, dan kun je een peercoach aanvragen.
Dit is hoe het werkt!

 • Begin met het sturen van een e-mail naar smf@eur.nl.
  Stel jezelf voor (naam, leeftijd, opleiding en studiejaar) en leg uit wat voor functiebeperking je hebt en waarom je denkt baat te hebben bij een peercoach. Als je al een idee hebt van de hulp die je nodig hebt, leg dit gerust uit in je mailtje.
   
 • Binnen enkele dagen neemt een medewerker van Team SMF contact met je op om een ​​kennismakingsgesprek in te plannen.
  In dit gesprek willen we je leren kennen en daarom zullen we je een aantal vragen stellen. Het doel van het gesprek is om een ​​beeld te krijgen van de hulp die je nodig hebt, wanneer een peercoachtraject voor jou succesvol zou zijn en ook wie een goede peercoach voor jou zou zijn.
   
 • Na het gesprek nemen we contact op met de peercoaches waarvan wij denken dat ze je goed zouden kunnen helpen.
  We zullen ze vragen of ze geïnteresseerd en beschikbaar zijn om jouw peercoach te worden.
  Weet dat we op dit moment nog geen persoonlijke informatie met hen delen.
   
 • Zodra we een peercoach hebben gevonden, plant Team SMF een afspraak in waarin jij en de peercoach elkaar kunnen leren kennen.
  Tijdens deze bijeenkomst zal een lid van Team SMF aanwezig zijn om vragen te stellen en ervoor te zorgen dat alles wordt besproken. Als dit gesprek goed verloopt, kan het peercoaching traject starten!
  Samen met je peercoach bepaal je de frequentie, het medium, de locatie etc. Dat is helemaal aan jullie.
   
 • Na 8 tot 10 weken plant Team SMF een evaluatie in.
  Tijdens deze afspraak bespreken we hoe de coaching verloopt, of er iets moet veranderen en of de coaching door kan gaan of niet.

Klinkt dit als iets dat je zou kunnen helpen? Neem contact op en stuur een e-mail naar smf@eur.nl.

Hoe is het om een peercoach te hebben?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen