EUR tien maal in top-100 QS ranking

De Erasmus Universiteit Rotterdam staat in tien onderzoeksgebieden in de top-100 wereldwijd. Dat blijkt uit de QS World University Rankings by Subject 2015. Op vijf gebieden staat de Rotterdamse instelling zelfs in de top-50. ​

De Erasmus Universiteit Rotterdam staat genoteerd in 13 van de in totaal 36 ‘Subjects’ die QS onderscheidt.

De tien onderzoeksgebieden waarbij de Erasmus Universiteit in de top-100 staat zijn History, Biological Sciences, Medicine, Psychology, Accounting & Finance, Business & Management Studies, Communication & Media Studies, Development Studies, Economics & Econometrics en Statistics & Operational Research. 

In vijf van deze tien staat de Rotterdamse instelling zelfs in de top-50: Business & Management Studies (17), Medicine (33), Economics & Econometrics (40), Accounting & Finance (41) en Psychology (48). Op de gebieden Medicine, Accounting & Finance en Business & Management Studies is de Erasmus Universiteit als hoogste genoteerd binnen Nederland. Daarnaast zijn Philosophy, Law en Sociology de drie andere gebieden waarin de EUR een notering heeft in de QS ranking. 


Ten opzichte van vorig jaar is de EUR in drie Subjects gestegen, in vier gedaald en bij twee gelijk gebleven. Business & Management Studies en Development Studies zijn nieuwe Subjects binnen de QS ranking. Daarnaast staat de EUR wordt het eerst genoteerd in History.

Over de QS ranking
De QS World University Rankings by Subject is gebaseerd op reputatie en citaties. Voor de vijfde editie van deze ranking zijn in totaal 3.551 universiteiten en 14.000 opleidingen onderzocht.

Meer over rankings van de Erasmus Universiteit op deze pagina

Meer informatie

Team Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T 010 4081216 of E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen