Hoe kunnen je ouders je seksleven verbeteren? Daphne van de Bongardt legt het uit bij de Universiteit van Nederland

In de week over het thema seks bij de Universiteit van Nederland doet pedagoog en socioloog dr. Daphne van de Bongardt van de Erasmus Universiteit Rotterdam op 25 november uit de doeken hoe nota bene je ouders je seksleven kunnen verbeteren.

Vanaf vrijdag te bekijken op deze website.

Zo vertelt ze onder andere hoe het er in Nederland eigenlijk voor staat met seksuele opvoeding. Ze legt uit wat de voordelen zijn van een goede relatie met ouders en praten met ouders over seks voor een gezonde en positieve seksuele ontwikkeling. Ook bespreekt ze de rol van leeftijdgenoten en media, en hoe ouders daar op in kunnen spelen.

Over de Universiteit van Nederland

Vooraanstaande wetenschappers geven bij de Universiteit van Nederland korte colleges over prangende vragen. Iedere week is er een ander thema, waaronder het thema seks (21-25 november). Inmiddels zijn er al meer dan 500 colleges uitgezonden, op internet, op TV (bij NPO3 en AT5) en sinds kort ook aan boord van alle KLM-vluchten.

Over Daphne van de Bongardt

Pedagoog en socioloog dr. Daphne van de Bongardt is sinds september 2016 universitair docent bij het Department of Psychology, Education and Child Studies (Clinical Child and Family Studies) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is in 2015 bij de Universiteit Utrecht gepromoveerd op haar proefschrift over seksuele ontwikkeling tijdens de adolescentie en de rol van ouders en leeftijdgenoten. Ze heeft daarna als post-doc gewerkt bij de Universiteit van Amsterdam (Pedagogiek–Opvoedingsondersteuning). Vanuit daar heeft ze in het kader van de eerste editie van Lowlands Science onderzoek gedaan naar flirten en seks tijdens het Lowlands festival. Op de EUR zal zij haar onderzoek voortzetten naar de ontwikkeling van romantische relaties en seksualiteit van jongeren, en deze thematiek ook sterker neer gaan zetten in het onderwijscurriculum.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties FSW | 010 408 2135 | kooistra@fsw.eur.nl