Anne Bouter

Current facets (Pre-Master)

Ik kan mijn vele interesses kwijt in deze studie
Anne Bouter
Student Bachelor in Bedrijfskunde
Anne Bouter Bedrijfskunde

Ik kan mijn vele interesses kwijt in deze studie

Vastbesloten een juiste studiekeuze te maken, nam ik meerdan de tijd om open dagen te bezoeken. Het gevoel dat je hebt bij een campus of een bepaalde universiteit moet goed zijn, en dat gevoel zat bij mij goed tijdens de open dag van de Erasmus Universiteit. En zo besloot ik me in te schrijven voor de studie Bedrijfskunde.

Het eerste jaar was spannend; een nieuwe studie, op kamers, nieuwe vriendinnetjes… Je kunt het rijtje wel afmaken! De mentor die ik kreeg toegewezen vanaf dag 1 was dan ook een welkome gids, niet alleen op de universiteit maar ook in de stad Rotterdam. Elke week had ik mentoraat, een kleine groep studenten met wie je samen leerde presenteren, vergaderen, discussiëren: alle vaardigheden die je nodig hebt om later te slagen in het bedrijfsleven.
 
Naast deze vaardigheden bestaat de studie uit vakken die vrijwel alle disciplines in het bedrijfsleven behandelen. Strategisch Management, Financiële Processen, Gedrag in Organisaties… Ik kan mijn vele interesses kwijt in deze studie. Dat maakt Bedrijfskunde voor mij zo leuk! Aan het einde van deze Bachelor heb je alle kanten van een bedrijf leren kennen en kun je een weloverwogen keuze maken uit alle aansluitende Master opleidingen.

Naast studeren in Rotterdam krijg je ook de kans om in het buitenland te studeren. In het derde jaar mag je een trimester lang op uitwisseling naar een buitenlandse stad. Mijn uitwisseling heb ik doorgebracht in de Noorse stad Bergen. Een fantastische vier maanden! Je komt terug met ervaringen die je niet in een collegezaal kunt opdoen, met vrienden vanuit de hele wereld en met best een beetje heimwee naar de ‘exchange culture’.

En zo is de studie Bedrijfskunde ontzettend afwisselend! Ik heb zin in mijn laatste studiejaren en hoop jullie als scholieren ook eens te zien op één van onze open dagen, vastbesloten om ook een juiste studiekeuze te maken. Iedere grote reis begint immers met de eerste stap…!