Testimonial NAHSS 2017

De NAHSS wordt gekenmerkt door zijn unieke combinatie van academische, business en culturele activiteiten, waarbij het programma wordt ondersteund door alle dertien Nederlandse onderzoeksuniversiteiten, het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid.

Koen Bastiaansen en Christiaan van den Berg

NAHSS

In de zomer van 2017 hebben wij deelgenomen aan de Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS), waarvoor we een zomerschool hebben gevolgd aan the Chinese University of Hong Kong. De NAHSS is een programma waarbij 100 excellente studenten van alle dertien onderzoeksuniversiteiten uit Nederland kennis maken met de Aziatische cultuur en vele toonaangevende Nederlandse en Chinese multinationals. 

Na twee strenge selectierondes kregen we eind februari op een zaterdagochtend het verlossende telefoontje: we waren uitverkoren om deel te nemen aan de NAHSS 2017.

In maart moest er een project gekozen worden, wat nog niet zo makkelijk was, aangezien alle deelnemende bedrijven een interessante en uitdagende casus aanboden. Elk project was gekoppeld aan een stad, (Chengdu, Hong Kong, Peking of Taipei), wat de keuze nog belangrijker maakte, aangezien je project dus bepaalde in welke stad je het grootste deel van de zomer zou doorbrengen. Na eind maart te horen te hebben gekregen in welke projectgroep we zaten en met wie, was het begin april eindelijk zover: het NAHSS introweekend bij PwC in Amsterdam. Tijdens het introweekend kregen we aantal lezingen over het thema van dat jaar, Health and Aging, en werden we al warm gemaakt voor onze reis naar Azië. Ook leer je dit weekend je projectgroep en projectcoach kennen en werd elk project door de partner gepresenteerd. Heel toevallig zaten we beiden in dezelfde projectgroep en mochten we het architectenbureau OMA, bekend van o.a. het nieuwe Feyenoord stadion en De Rotterdam, van advies voorzien. Andere projectgroepen deden projecten voor bedrijven als Unilever, ING, Rabobank, Akzo-Nobel of voor een ministerie. 

Vervolgens werd er door iedereen in de maanden april, mei en juni hard gewerkt aan de projecten en vonden er een aantal bijeenkomsten plaats met alle deelnemers zoals de Masterclass bij ABN-AMRO in Amsterdam en de Coaching Dag bij Nationale Nederlanden in Den Haag. Daarnaast volgden veel deelnemers de wekelijkse Chinese taal en cultuurcursus. 

Internationale sfeer

Eind juni was het dan eindelijk zover, alle NAHSS deelnemers vertrokken naar één van de vier steden, waar het Azië avontuur dan echt zou gaan beginnen. Met een groep van 32 studenten vertrokken wij naar Hong Kong, waar we een zomerschool zouden volgen aan the Chinese University of Hong Kong. Met maar liefst meer dan 500 studenten uit verschillende continenten heerste er een internationale sfeer op de universiteit. Drie dagen per week werd er door iedereen twee vakken gevolgd, variërend van Chinese geneeskunde tot International Business. Verder stonden er in deze periode ook verscheidene bedrijfsbezoeken op het programma, zoals bij Rabobank, ABN-AMRO en Randstad. Gelukkig bleef er nog genoeg tijd over om te stad te verkennen, te hiken in de prachtige natuur en een bezoekje te brengen aan het bijzondere Macau. 

Na ruim 5 weken gingen begin augustus alle deelnemers naar Shanghai waar de NAHSS werd afgesloten met een business week. In Shanghai werd o.a. een bezoek gebracht aan de research centers van Philips en Huawei en de enorme haven van de stad. 

Geweldige zomer

De NAHSS wordt gekenmerkt door zijn unieke combinatie van academische, business en culturele activiteiten, waarbij het programma wordt ondersteund door alle dertien Nederlandse onderzoeksuniversiteiten, het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid. Door de strenge selectie wordt uiteindelijk een diverse groep van 100 studenten gekozen die het beste in elkaar naar boven halen. De NAHSS heeft ons een geweldige zomer bezorgd, waarin we in contact zijn gekomen met de Aziatische cultuur alsmede vele toonaangevende Nederlandse en Chinese multinationals. Maar het mooiste van alles blijft de geweldige groep mensen die je leert kennen. Vriendschappen worden er gesloten en na de NAHSS zal je velen nog meermaals zien. 

Al met al, er zijn genoeg redenen om je aan te melden voor de NAHSS!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen