ECO3. Revolutionaire circulariteit of een circulaire revolutie? – Naar een integrale opvatting van duurzaamheid

Spreker
Henk Oosterling
Begindatum

donderdag 12 sep 2019, 11:00

Einddatum

donderdag 12 sep 2019, 13:00

Ruimte
Education Lab

Sinds de term ‘duurzaamheid’ tegenwoordig voor nagenoeg alles wordt ingezet, heeft dit concept nauwelijks nog betekenis. In deze workshop zal filosoof Henk Oosterling je meenemen naar een geherdefinieerde notie van duurzaamheid door middel van zijn concept van ECO3.

Tijdens deze sessie zal Henk Oosterling zijn ECO3 concept uitleggen dat als een gereedschap gebruikt kan worden voor ecologisch denken en handelen in allerlei politieke contexten. Wees voorbereid op een filosofische reis door verschillende politieke velden, van de boardroom naar je ontbijt, met bezoeken aan Kate Raworth’s Doughnut Economy, Paul Mason’s visie op postkapitalisme en Niall Fergusons overzicht van de historische relatie tussen hiërarchieën en netwerken. Na deze sessie zal je in staat zijn om het concept duurzaamheid op een genuanceerdere wijze te gebruiken en de hedendaagse overvloed van het gebruik van dit containerbegrip adequaat en creatief te bekritiseren.

Deze sessie is bedoeld voor EUR studenten, docenten en geïnteresseerde ondersteunende staff. De voertaal is Engels. Je meldt je aan door een gratis ticket te reserveren in onze ticketshop

  • CLI Sustainability Month

    In de maand september worden er in het Education Lab verschillende bijeenkomsten georganiseerd rondom het thema duurzaamheid. Bekijk onze eventkalender voor het overzicht. Je herkent de sessies aan het duurzaamheidslogo in de afbeelding.