Text and Datamining met TDM Studio

Logo TDM Studio database

De EUR heeft sinds kort een licentie op TDM Studio (Proquest), een platform dat is bedoeld voor tekst- en datamining-onderzoek. De databank is een alternatief voor web scraping dat doorgaans niet toegestaan is.

Het platform biedt toegang tot meer dan 16.000 bronnen; historische kranten zoals The New York Times, The Wall Street Journal en The Times of India, wetenschappelijke tijdschriften, boeken rapporten magazines, blogs, podcasts en websites.  Het downloaden van full-text publicaties is niet mogelijk, de gebruiker heeft wel de mogelijkheid om de resultaten van analyses te bewaren, te exporteren en te delen. Er is ook een datavisualisatie-omgeving die zonder programmeerkennis gebruikt kan worden.

Toegang tot TDM Studio vereist een account bij Proquest. Gebruik hiervoor je e-mailadres van de EUR en een ander wachtwoord dan dat van je ERNA-account.

Daarnaast biedt het platform toegang aan een beperkt aantal gelijktijdige gebruikers, die met Python of R analyses kunnen doen. Stuur voor toegang tot deze TDM Workbench een mail naar edsc@eur.nl. Leg kort uit wat je wilt doen, aangezien we een beperkt aantal gebruikers toegang kunnen geven. De workbench-toegang is gericht op ervaren R/Python-gebruikers.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het EDSC, bereikbaar via edsc@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen