Erasmus Universiteit Rotterdam 110 jaar

Overzicht Campus Woudestein met Lustrum logo.

Ons 22e Lustrumfeest

Op 8 november 2023 bestaat onze universiteit 110 jaar. Dit willen we met jullie vieren: studenten, alumni, collega's en alle Rotterdammers. Het hele collegejaar is het feest.

Lees alles over onze geschiedenis
Studenten liggen in de zon langs de vijver.

Programma

Het lustrumjaar loopt van de zomer 2023 tot en met het einde van het collegejaar in de zomer van 2024. De officiële start van de 110e verjaardag van onze universiteit is de Opening Academisch Jaar. Dit vieren we op maandag 4 september 2023 in de Laurenskerk midden in de stad. Het wordt de aftrap van een jaar waarin we samen leren, ontdekken en vieren. De dies natalis is natuurlijk de echte verjaardag van onze universiteit op 8 november 2023. Het programma vullen we komende tijd aan met verschillende academische en culturele activiteiten.

Alexander Santos Lima

Zelf een lustrumactiviteit organiseren

Naast onze grote lustrumactiviteiten moedigen we studenten en medewerkers aan om zelf ook activiteiten te organiseren in het lustrumjaar. Dat kan van alles zijn. Van een lezing voor alle Rotterdammers tot een klein festival op de campus en van een college op de Erasmusbrug tot een rondleiding door de Kunsthal. Vanuit de universiteit kan je budget aanvragen voor jouw activiteit tot maximaal 5.000 euro. Op MyEUR lees je alles over hoe je ook kunt deelnemen aan het lustrum met een activiteit.

Lees op MyEUR hoe je budget aanvraagt

Making Minds Matter

Making Minds Matter is het thema van het 22ste lustrum. Daaronder vallen de subthema's: inclusie, duurzame oplossingen en ondernemerschap. We willen een universiteit zijn voor iedereen, een plek voor ondernemende mensen en samen werken we aan een duurzame toekomst.

Inclusieve cultuur: onze universiteit is voor iedereen

We zijn ervan overtuigd dat onderwijs en onderzoek het beste tot hun recht komen met een grote diversiteit aan wetenschappers, studenten en medewerkers: mensen die elk hun eigen achtergrond, mening, kennis en ervaring meebrengen. Deze diversiteit aan talenten biedt de universiteit een academische omgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen en zich optimaal kan ontwikkelen.

Ondernemend karakter: een universiteit voor ondernemende mensen

Voortbouwend op de nalatenschap van onze stichters, wordt onze universiteit gekenmerkt door een ondernemende instelling: een ‘can-do’-cultuur die gericht is op resultaten, experimenteren en innovatie. Wij zijn niet bang om zo nu en dan van de gebaande wegen af te wijken, gedurfd en soms onconventioneel.

Duurzame aanpak: we werken aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid draait om het respectvol omgaan met mens en natuur, ook met het oog op de toekomst. Het gaat hierbij niet alleen om CO2-neutrale gebouwen en recyclebare koffiekopjes, maar ook om het vinden en implementeren van duurzame oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Dat is waar we ons op onze universiteit mee bezighouden.

Making Minds Matter - Uitleganimatie

Contact

Wil je meer weten over het 110-jarig lustrum van Erasmus Universiteit Rotterdam, of heb je andere vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar lustrum@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen