Erasmus Universiteit Rotterdam 110 jaar

Overzicht Campus Woudestein met Lustrum logo.

Ons 22e Lustrumfeest

Op 8 november 2023 bestaat onze universiteit 110 jaar. Dit willen we met jullie vieren: studenten, alumni, collega's en alle Rotterdammers. Het hele collegejaar is het feest.

Lees alles over onze geschiedenis
Studenten liggen in de zon langs de vijver.

Programma

Het lustrumjaar loopt van de zomer 2023 tot en met het einde van het collegejaar in de zomer van 2024. De officiële start van de 110e verjaardag van onze universiteit is de Opening Academisch Jaar. Dit vieren we op maandag 4 september 2023 in de Laurenskerk midden in de stad. Het wordt de aftrap van een jaar waarin we samen leren, ontdekken en vieren. De dies natalis is natuurlijk de echte verjaardag van onze universiteit op 8 november 2023. Het programma vullen we komende tijd aan met verschillende academische en culturele activiteiten.

Alexander Santos Lima

Zelf een lustrumactiviteit organiseren

Naast onze grote lustrumactiviteiten moedigen we studenten en medewerkers aan om zelf ook activiteiten te organiseren in het lustrumjaar. Dat kan van alles zijn. Van een lezing voor alle Rotterdammers tot een klein festival op de campus en van een college op de Erasmusbrug tot een rondleiding door de Kunsthal. Vanuit de universiteit kan je budget aanvragen voor jouw activiteit tot maximaal 5.000 euro. Op MyEUR lees je alles over hoe je ook kunt deelnemen aan het lustrum met een activiteit.

Contact

Wil je meer weten over het 110-jarig lustrum van Erasmus Universiteit Rotterdam, of heb je andere vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar lustrum@eur.nl

Aankomende lustrumevenementen

 • Opening Academisch Jaar

  De Opening van het Academisch Jaar staat in het teken van het 110-jarig lustrum van Erasmus Universiteit Rotterdam.
  Het cortège is op weg naar de Opening Academisch Jaar
 • Bachelor Open Dag

  Bedrijfskunde, Criminologie of toch Psychologie? Tijdens de Bachelor Open Dag op zaterdag 7 oktober 2023 kom je alles te weten over onze opleidingen.
 • 110e dies natalis

  Op 8 november 2023 bestaat onze universiteit 110 jaar. Dit willen we met jullie vieren: studenten, alumni, collega's en alle Rotterdammers.
  Annelien Bredenoord dies natalis

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen