Hoe maak ik een carrièrekeuze?

Man behind laptop
3 symbols for the transition to the labor market: reflection, networking and action

De mogelijkheden op de arbeidsmarkt na je studie zijn immens! Hoe kies je wat er bij je past? Ons advies: begin al tijdens je studie, want het maken van een keuze is een proces die tijd en inspanning vraagt. Doorloop de drie onderstaande stappen:

De start van ieder keuzeproces ben jij zelf. Een mix van jouw competenties, talenten, waarden, interesses, opgedane kennis, studie-ervaringen, werkervaringen en extra curriculaire activiteiten. Zelfonderzoek geeft je richting om jouw scenario’s voor de toekomst te onderzoeken, zowel tijdens als na je studie. 

3 overlappende cirkels met daar tekst

Hulp nodig bij dit zelfonderzoek? 

Schrijf je in voor de workshop:Wie ben ik? Wat wil ik?

Als je weet wat je wilt kun je onderzoeken welke mogelijkheden op de arbeidsmarkt erbij passen. Met de scenario’s die je hebt ontwikkeld kun je de werkelijkheid achter jouw ideeën gaan toetsen en bovenal: verrijken. Heel veel is online te vinden, maar dit geeft meestal geen volledig beeld. Stel zeker ook vragen aan mensen (alumni) en laat jezelf zien tijdens de verkenningsfase. Hoe? Door (digitaal) te netwerken en jezelf te presenteren.

Door het verkennen en het praten met mensen in het werkveld kom je erachter wat wel, en niet bij je aansluit. Je vult je 3 cirkels aan. Doordat je kennis is uitgebreid, zullen er uiteindelijk 1 of 2 scenario’s ontstaan waar jij je op kunt gaan focussen voor het vinden van een baan.

Hulp nodig bij het verkennen van de arbeidsmarkt? 

Schrijf je in voor de workshop: Netwerken
LinkedIn - basis
LinkedIn - gevorderd
Hoe presenteer ik mezelf?
Laat je CV & LinkedIn profiel checkenAfspraak cv & LinkedIn-Check

Als je helder hebt welke richting je op wilt, is het tijd om doelen te stellen. Dat doe je door een plan te maken en deze stap voor stap uit te voeren. Een actieplan voor je carrière helpt je hierbij. Nu komen ook praktische zaken aan de orde zoals:

Hulp nodig bij het benaderen van de arbeidsmarkt?

 

Downloads

Zelf aan de slag? Download de pdf

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen