Commissie

Wetenschapscafé commissie

Maite Houwing

Maite heeft geneeskunde gestudeerd in Rotterdam en doet sinds 2010 onderzoek bij de Kindergeneeskunde. Sinds 1 jaar is zij promovendus bij de afdeling Kinderhematologie in het Sophia Kinderziekenhuis. Haar onderzoek richt zich op het meten – en het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen met sikkelcelziekte. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, klassieke muziek en zeilen. Maite is algemeen lid van de commissie Wetenschapscafe Rotterdam.

Michelle van der Slot

Michelle heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Ze heeft twee jaar gewerkt als arts-assistent op de afdeling Urologie in het Deventer Ziekenhuis en Amphia in Breda. Momenteel promoveert zij bij het Anser prostaatcentrum en doet zij onderzoek naar verbetering van de prostaatkankeroperatie. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, tennissen en backpacken. Michelle is algemeen lid van de commissie Wetenschapscafé Rotterdam.

Phuong Hoan Le

Hoan heeft Geschiedenis, Media Studies, en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Ze werkt hier nu als docent-promovendus in media en communicatie, en doet onderzoek over social media gebruik binnen organisaties en de identificatie van werknemers met de organisatie waar ze werken. Om te ontspannen, heeft ze een lijst aan boeken en netflixseries, doet ze graag yoga, bezoekt ze films, documentaires en lezingen met vrienden, en (co-)organiseert ze soms spelletjesavonden. Hoan is algemeen lid van de commissie Wetenschapscafé Rotterdam.

Willem Eikelboom

Willem studeerde Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en werkt nu als promovendus bij het Alzheimercentrum van het Erasmus MC. In zijn onderzoek richt hij zich op gedragsveranderingen bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Hij onderzoekt hoe deze symptomen eerder herkend en behandeld kunnen worden op de geheugenpolikliniek. Hiernaast speelt Willem in verschillende bandjes en bezoekt hij graag concerten en festivals. Willem is algemeen lid van de commissie Wetenschapscafe Rotterdam.

Linette van Duijn

Linette heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Na haar onderzoekstage werkt zij sinds 2017 als promovendus op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde en doet onderzoek naar leefstijl en vruchtbaarheid. In haar vrije tijd houdt zij van lezen, sporten en het bezoeken van muziekfestivals. Linette is algemeen lid van de commissie Wetenschapscafé Rotterdam

Mirte Boelens

Mirte heeft Nutritional Epidemiology & Public Health gestudeerd aan de universiteit van Wageningen. Sinds 2018 werkt ze als junior onderzoeker/promovendus op de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC. Ze doet onderzoek naar het effect van onder andere armoede, migratie en het opgroeien in een achterstandsbuurt op de gezondheid van kinderen. Hierbij kijkt ze zowel naar de lichamelijke gezondheid als geestelijke gezondheid. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, viool spelen, bordspelletjes en lezen. Mirte is algemeen lid van de wetenschapscommissie.

Lisanne Veter

Lisanne heeft aan de Vrije Universiteit in Amsterdam bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en master Organisatiewetenschappen afgerond. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zij een Bedrijfskunde master voltooid. Sinds september 2018 houdt Lisanne zich bezig met promotieonderzoek bij het Erasmus Governance Institute. Ze onderzoekt hoe de persoonlijkheid en waarden van bestuurders van invloed zijn op (sociaal maatschappelijke) bedrijfsresultaten. Hiervoor kijkt ze voornamelijk naar de invloed van politieke overtuigingen, sociaal economische achtergrond en ‘life events’. In haar vrije tijd houdt ze van reizen, sporten en afspreken met vriendinnen. Lisanne is algemeen lid van de commissie Wetenschapcafé Rotterdam.