Wetenschapscafé: de mensen

Wetenschapscafe sfeerbeeld: jonge mensen in een cafe

Commissie

De commissie is op zoek naar versterking, lees hier meer als je interesse hebt om mee te organiseren!

Roy Wetenschapscafé

Roy

Hi, ik ben Roy, voorzitter van het Wetenschapscafé. Ik ben PhD student bij de afdeling Genetische Identificatie van het Erasmus MC, waar ik een methode ontwikkel om de leeftijd van een mens te bepalen uit een forensisch monster. In mijn vrije tijd kan je me vinden in de boulderhal of in de buurt van een bordspel of boek.

Stef Wetenschapscafé

Stef

Hey! Ik ben Stef, de vicevoorzitter van het wetenschapscafé. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de financiën van het café. Ik ben promovendus bij de viroscience afdeling, waar ik onderzoek doe naar het norovirus, dit is virus dat buikgriep veroorzaakt. Het doel van mijn onderzoek is het achterhalen hoe nieuwe varianten van het norovirus ontstaan en hoe we deze eerder in kaart kunnen brengen. Verder hou ik van koken, bordspellen, reizen, boulderen en mijn eigen biertjes maken.

Kuan Wetenschapscafé

Kuan

Mijn naam is Kuan, ik ben verantwoordelijk voor de website en de promotie van het Wetenschapscafe. Ik ben sinds maart 2022 begonnen aan een traject waar ik de opleiding tot huisarts combineer met promotie onderzoek. Mijn onderzoek gaat over allergische aandoeningen bij kinderen. Ik houd van sporten, het liefst ga ik surfen als er golven te vinden zijn in Nederland.

Katinka Wetenschapscafé

Katinka

Hoi, Ik ben Katinka en ik ben als commissielid (mede)verantwoordelijk voor de communicatie via sociale media. Ik ben promovendus bij de afdeling Gynaecologie, waar ik onderzoek doe naar de invloed van een maagverkleining op de zwangerschap. Verder houd ik van dansen en reizen. Tot het volgende café!

Nathalie Wetenschapscafé

Nathalie

Hoi, mijn naam is Nathalie en ik ben verantwoordelijk voor de interne PR van het Wetenschapscafé en zorg dat iedereen van het Erasmus MC en de EUR op de hoogte is van onze cafés. Ik ben PhD student bij de afdeling Viroscience van het Erasmus MC waarbij ik kijk of we rioolwater kunnen gebruiken als surveillance tool voor virussen. Je kan me ook vaak vinden op het podium samen met mijn band ‘The Fundamentals’ waarin ik zing!

Michèle

Michèle heeft Biologie gestudeerd en daarna een Master Infection and Immunity gedaan aan de Universiteit Utrecht. Nu promoveert zij in zowel de virologie als microbiologie. Tijdens haar promotie bekijkt zij of we virussen in kunnen zetten om bacteriën te doden en zo moeilijke infecties kunnen bestrijden. In haar vrije tijd houdt Michèle van sporten, koken en (vooral) eten met vrienden, nieuwe restaurantjes ontdekken en haar uit de hand lopende planten collectie verzorgen.

Columnist

De columnist van het Wetenschapscafé geeft haar eigen invulling aan het onderwerp van die maand. 

Liselore Wetenschapscafé

Liselore Suur, beter bekend als PIES

Is poëet, schrijfster en performer. PIES: '‘Zonder maken en creëren voelt het alsof ik langzaam stik in het leven. Ik probeer het geen waar we als mens te vaak voor wegkijken, op haar manier juist onder de aandacht te brengen in zowel woord-, als kleinkunst. Stigma en taboe horen niet meer thuis in een maatschappij als deze. En dingen moeten beter.''

PIES. opent ogen en oren in de wereld van psychisch ziek zijn, is eerlijk en geeft haar pen de stem die zie graag laat klinken. Daarnaast werkt ze als inloopcoach binnen de GGZ en is ze coördinator van PoetryCircle010.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen