Persoonlijke ontwikkeling voor academici
Aandacht voor de mens achter de wetenschapper

Persoonlijke ontwikkeling

Erasmus Women in Academia

Het doel van dit Engelstalige programma is om deelnemers meer te laten ontdekken over zichzelf door interactie met andere getalenteerde vrouwelijke UD's en UHD's in een uitdagende maar lastige omgeving en om netwerken op te bouwen. Belangrijkste onderwerpen van het programma zijn: leiderschap, effectieve communicatie, het uitbreiden van netwerken, onderhandelen en macht en invloed. 

Voor: vrouwelijke UD | UHD

Meer informatie
 • Mindfulness

  Mindfulness is een manier om je aandacht te richten op wat er op dit moment is. Door je meer bewust te zijn van hoe je emotioneel en lichamelijk op een situatie reageert kun je stress sneller opmerken. Daarmee krijg je de kans om meer bewust te handelen, in plaats van uit gewoonte of reflex te reageren en daardoor meer adequaat te reageren in moeilijke situaties.

 • Feeling stressed? Get moving - stress, stress management & physical exercise

  Tijdens deze training leer je meer over stress, de gevolgen van stress en stress management. Daarbij ligt de focus op de relatie tussen lichaamsbeweging en stress. 

 • Intervisie voor UHD`s

  Intervisie is een waardevolle manier om onder begeleiding casussen uit de eigen praktijk te bespreken met collega’s in een vergelijkbare positie. De kracht is dat deelnemers door het stellen van vragen en het delen van ervaringen van elkaar kunnen leren, steun vinden bij elkaar en hun reflectie verdiepen.

 • Time management

  In drie intervisiebijeenkomsten werk je aan meer focus, keuzes maken, en een betere organisatie van jouw werk en werkplek.

 • Manage je inbox

  In deze korte praktische training leer je hoe je weer grip kunt krijgen op je e-mail, je e-mail sneller kunt verwerken en beter overzicht hebt over je taken. 

 • Persoonlijk leiderschap

  In deze training nodigen we je uit op een ervaringsgerichte manier jouw eigen talenten, ambities en beperkingen bloot te leggen en te onderzoeken. We leggen de verbinding met persoonlijke leerdoelen en professionele uitdagingen. 

 • Excel voor gevorderden

  In deze training komen de volgende onderdelen aan bod: Functies en formules, Draaitabellen en -grafieken, Databases en Macro's.

Loopbaantrainingen

Hieronder vind je een overzicht van de trainingen die je kunt volgen in het kader van je loopbaanontwikkeling.

Alle mogelijkheden op het gebied van loopbaanontwikkeling op de EUR vind je in de Career Portal. 

Naar de Career Portal
 • Your next step

  Your Next Step beantwoordt vragen als: Wie ben ik? Wat kan en wil ik? Hoe kom ik daar? In deze training creëer je een actueel zelfbeeld; formuleer je je vervolgstap in je loopbaan en schrijf je een plan om je wens te realiseren.

 • Personal branding & networking

  In deze training leer je bewust(er) te netwerken. Je start met het benoemen van jouw toegevoegde waarde en ambitie. Vervolgens leer je duidelijk en doelgericht over jezelf te communiceren in een gesprek, tijdens je werk en op sociale media.

 • LinkedIn

  Krijg inzicht in de mogelijkheden van Linkedin. De markt beter leren kennen en minder afhankelijk te zijn van de aangeboden vacatures door pro-actief online de markt te verkennen, door interessante organisaties te ontdekken, de juiste contactpersonen te vinden, volgen en een goed vindbaar profiel zodat je ook gevonden wordt door bijvoorbeeld vakgenoten en andere organisaties. 

 • Job crafting

  Jobcrafting betekent aanpassingen doen om je werk en jouzelf als persoon beter bij elkaar te laten passen. Je leert wat de effecten zijn van een goede werkbeleving en in hoeverre jij daar zelf invloed op hebt. We combineren hiervoor wetenschappelijke inzichten rondom gelukkig werken met praktijkgerichte onderdelen.