Persoonlijke ontwikkeling voor academici

Aandacht voor de mens achter de wetenschapper
Studenten wandelen op campus
 • Veranderkunst voor PhD's

  Deze training geeft je meer inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt om daar te komen. Zo breng je focus aan in jouw werk en leven.

 • Lab of life training: Work-Life Balance for PhD's

  This Lab of Life training helps working people to identify habits and patterns that prevent them from feeling comfortable. Employees change this situation into constructive behavior and learn how they can adjust their behavior themselves.

 • Mindfulness

  Mindfulness is een manier om je aandacht te richten op wat er op dit moment is. Door je meer bewust te zijn van hoe je emotioneel en lichamelijk op een situatie reageert kun je stress sneller opmerken. Daarmee krijg je de kans om meer bewust te handelen, in plaats van uit gewoonte of reflex te reageren en daardoor meer adequaat te reageren in moeilijke situaties.

 • Feeling stressed? Get moving - stress, stress management & physical exercise

  Tijdens deze training leer je meer over stress, de gevolgen van stress en stress management. Daarbij ligt de focus op de relatie tussen lichaamsbeweging en stress. 

 • Focus op vitaliteit

  In deze workshop staat vitaliteit centraal; die van jou en/of jouw collega's.  Uitermate relevant in deze tijd van burn-outs en verschuivende pensioendata. Je gaat aan de slag met vitaliteitsvraagstukken en komt tot een concreet, toegepast plan van aanpak om zelf de regie te pakken over jouw vitaliteit en/of die van jouw medewerkers.

 • Intervisie voor UHD's

  Intervisie is een waardevolle manier om onder begeleiding casussen uit de eigen praktijk te bespreken met collega’s in een vergelijkbare positie. De kracht is dat deelnemers door het stellen van vragen en het delen van ervaringen van elkaar kunnen leren, steun vinden bij elkaar en hun reflectie verdiepen.

 • Time management

  In drie intervisiebijeenkomsten werk je aan meer focus, keuzes maken, en een betere organisatie van jouw werk en werkplek.

 • Manage je inbox

  In deze korte praktische training leer je hoe je weer grip kunt krijgen op je e-mail, je e-mail sneller kunt verwerken en beter overzicht hebt over je taken. 

 • Persoonlijk leiderschap

  In deze training nodigen we je uit op een ervaringsgerichte manier jouw eigen talenten, ambities en beperkingen bloot te leggen en te onderzoeken. We leggen de verbinding met persoonlijke leerdoelen en professionele uitdagingen. 

 • Excel voor gevorderden

  In deze training komen de volgende onderdelen aan bod: Functies en formules, Draaitabellen en -grafieken, Databases en Macro's.

Students on campus Erasmus University Rotterdam

Loopbaantrainingen

Hieronder vind je een overzicht van de trainingen die je kunt volgen in het kader van je loopbaanontwikkeling.

Alle mogelijkheden op het gebied van loopbaanontwikkeling op de EUR vind je in de Career Portal. 

Naar de Career Portal
 • Your next step

  Your Next Step beantwoordt vragen als: Wie ben ik? Wat kan en wil ik? Hoe kom ik daar? In deze training creëer je een actueel zelfbeeld; formuleer je je vervolgstap in je loopbaan en schrijf je een plan om je wens te realiseren.

 • Personal branding & networking

  In deze training leer je bewust(er) te netwerken. Je start met het benoemen van jouw toegevoegde waarde en ambitie. Vervolgens leer je duidelijk en doelgericht over jezelf te communiceren in een gesprek, tijdens je werk en op sociale media.

 • LinkedIn

  Krijg inzicht in de mogelijkheden van Linkedin. De markt beter leren kennen en minder afhankelijk te zijn van de aangeboden vacatures door pro-actief online de markt te verkennen, door interessante organisaties te ontdekken, de juiste contactpersonen te vinden, volgen en een goed vindbaar profiel zodat je ook gevonden wordt door bijvoorbeeld vakgenoten en andere organisaties. 

 • Jobcrafting

  Jobcrafting betekent aanpassingen doen om je werk en jouzelf als persoon beter bij elkaar te laten passen. Je leert wat de effecten zijn van een goede werkbeleving en in hoeverre jij daar zelf invloed op hebt. We combineren hiervoor wetenschappelijke inzichten rondom gelukkig werken met praktijkgerichte onderdelen. 

   

 • Grip op jouw (werk)leven

  Veel mensen ervaren de wereld als te snel, te onvoorspelbaar, te veeleisend en vragen zich af hoe hiermee om te gaan. Hoe zorg je dat je geen speelbal wordt, maar de regisseur blijft van jouw (werk)leven en vitaal met plezier je werk kan blijven doen? Meer dan ooit is het van belang om de toekomst wendbaar en weerbaar tegemoet te treden. Vooral nu tijdens de corona crisis ervaren velen onzekerheid en is het een hele uitdaging om in balans te blijven met focus op wat voor jou van belang is in zowel je privé- als werkleven.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen