Workplace Mindfulness

Ontdek de kracht van mindfulness

In de academische wereld vereenzelvigen we ons vooral met ons hoofd. Ons hoofd dat vol kan zijn met briljante en probleemoplossende gedachten. We hebben geleerd om veel en hard te denken en om onze gedachten serieus te nemen; de kwaliteit van onze gedachten bepaalt immers een essentieel deel van ons succes.

Hoewel denken vele voordelen heeft, is er ook een duidelijke keerzijde. Zo hebben we naast de briljante en behulpzame gedachten ook vele nutteloze en zelfkritische gedachten, die we vaak net zo serieus nemen. Daarnaast vallen we regelmatig terug in oude (denk)patronen die niet per se passend zijn voor de situatie waarin we zitten of de kwestie waarmee we bezig zijn. Ten slotte besteden we over het algemeen minder aandacht aan onze emoties en lichaamssensaties, terwijl die ons veel kunnen vertellen, daarbij soms zelfs vergetend dat we een lichaam hebben dat behoefte heeft aan eten, drinken, of een betere houding.

Mindfulness geeft ons de mogelijkheid om op ieder moment uit de automatische piloot te stappen en zo bewustere keuzes te kunnen maken. 

Praktische informatie

DataInteresse? Laat het ons weten!
Duur6 wekelijkse bijeenkomsten van 75 minuten. Naast de bijeenkomsten wordt er een kleine tijdsinvestering per dag gevraagd (15 a 20 min) voor het doen van een kleine opdracht en een korte (meditatie)oefening.
LocatieEUR Woudestein
Kosten€400 per deelnemer
Financiering
 • Wil je gebruik maken van je persoonlijk carrière budget? Zorg dat je je aanvraag op tijd indient bij onze collega’s. Lees hier meer.
 • Mocht je gebruik willen maken van je afdelingsbudget kan je het budgetnummer opvragen bij je leidinggevende.
VoertaalNederlands
OverigVoor deze training ontvang je een certificaat bij een deelname van minimaal 80%.

Trainers

De training wordt verzorgd door:

Mindfulness biedt een manier om met onze aandacht in het huidige moment te zijn, om bewust aanwezig te zijn. Deze gerichte aandacht maakt het mogelijk op te merken welke gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties we van moment-tot-moment ervaren. Hierdoor kunnen we beter en vooral ook sneller detecteren hoe het met ons gaat, en of we -bijvoorbeeld- stress ervaren. Mindfulness geeft ons daarnaast de mogelijkheid elk moment uit de automatische piloot te stappen en een bewuste keuze te maken. Dus in plaats van automatisch te reageren (of te denken of piekeren) vanuit gewoonte, creëren we de ruimte om bewust te handelen zoals het best passend is gegeven de (lastige) situatie.

Deelname aan dit programma helpt mensen:

 • Uit de automatische piloot te stappen
 • Aandacht bewust te richten (o.a. op innerlijke sensaties)
 • Bewustere keuzes te maken
 • Minder te piekeren en rumineren
 • Creatiever te denken en handelen
 • Signalen van stress sneller te herkennen
 • Beter voor zichzelf te zorgen (o.a. in de werkcontext)

Voor mensen die merken dat de stress op het werk een negatieve invloed heeft op hun functioneren.
Voor mensen die voorafgaand aan of na afloop van een situatie veel piekeren over hoe het zou moeten gaan, of hoe het had moeten gaan en merken dat ze door al dit denken somber of angstig worden.

Voor mensen die merken dat ze een deel van het leven missen omdat ze veel in hun hoofd zitten en vaak vanuit automatische patronen handelen.  

Steeds meer jongvolwassenen komen in de knel omdat zij een hoge mentale druk ervaren. Lees het artikel in EM. 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen