Timemanagement PLUS

Of het nu komt door je overvolle to-do-lijst, continue verstoringen of doordat je die lastige klus maar blijft uitstellen, waarschijnlijk zou je wel wat meer tijd kunnen gebruiken. En je bent niet alleen!

Daarom ga je in deze training met een kleine groep deelnemers aan de slag met dat wat jou in de weg zit om het beste uit jouw tijd te halen. Omdat inzicht in je eigen gedrag en werkwijze je meer brengt dan uitsluitend het ontvangen van tips en tricks, pakken we het wat rigoureuzer aan. We onderzoeken wat maakt dat je de dingen doet zoals je ze doet en waarom dat niet de effecten heeft die je zou willen. Met die inzichten zoeken we vervolgens samen naar welke keuzemogelijkheden jij hebt om beter met jouw situatie om te gaan.

Praktische informatie

Data:16 april, 14 mei & 18 juni 2024
Tijd:9.00-13.00
Duur:3 dagdelen
Locatie:Online
Kosten:€500 per deelnemer
Financiering:

Wil je gebruik maken van je persoonlijk carrière budget? Zorg dat je je aanvraag op tijd indient bij onze collega’s. Lees hier meer.

Mocht je gebruik willen maken van je afdelingsbudget kan je het budgetnummer opvragen bij je leidinggevende.

Overig:Voor deze training ontvang je een certificaat bij een deelname van minimaal 80%.

Aan het einde van de training:

  • heb je je eigen werksituatie geanalyseerd en de belangrijkste aandachtsgebieden geformuleerd.
  • heb je meer inzicht in je eigen werkmethoden en gedrag en weet je hoe je hier verbeteringen aan kunt brengen.
  • heb je geleerd welke factoren belangrijk zijn om prioriteiten te stellen.
  • weet je waar je geneigd bent te veel aandacht aan te besteden en hoe je de aandacht kunt verplaatsen naar dat wat juist meer aandacht verdient.
  • heb je kennisgemaakt met een aantal praktisch toepasbare methoden rondom timemanagement.
  • heb je belangrijke vorderingen kunnen maken op je leerdoel en daarmee een duidelijke verbeterstap kunnen maken in je persoonlijke effectiviteit.

Alle collega’s die beter met zichzelf en hun tijd willen omgaan.

De training bestaat uit drie bijeenkomsten van een dagdeel waarin de dagelijkse werksituatie en leerbehoefte van jou en de andere deelnemers centraal staat. We gebruiken intervisie* als belangrijkste werkvorm en bespreken verschillende theorieën en modellen aan de hand van de besproken casuïstiek.

Daarnaast ga je aan de slag met een aantal opdrachten. Je reflecteert op wat je doet, waarom je het zo doet en welke factoren in je werk een rol spelen bij jouw (gebrek aan) tijd- en zelfmanagement. Je krijgt duidelijk wat je wilt oplossen, aanpakken of veranderen om jouw doelen te realiseren en werkt vervolgens aan de actiestappen om jouw doel te bereiken. Binnen de trainingssessies vind je hiervoor support van de trainer en je mededeelnemers. Daarbuiten maak je gebruik van een praktisch e-book als extra hulpbron. Hierin vind je inspirerende artikelen, handige (digitale) hulpmiddelen en praktische tips.

*Intervisie biedt je de mogelijkheid om van en met elkaar te leren over hoe om te gaan met de problemen die je in je werk ondervindt. Het is een probleemoplossende techniek waarmee je de andere deelnemers vraagt gezamenlijk naar jouw probleem, gedrag of situatie te kijken. Dit helpt je jouw situatie beter te begrijpen en geeft nieuwe ideeën om de situatie te verbeteren.

Realiseren & evalueren: plannen en organiseren, voortgang bewaken
Persoonlijke effectiviteit: zelfreflectie, stressbestendigheid

Ron de Jong is senior coach en specialist werkbeleving.
Hij heeft een eigen coachings- en trainingspraktijk: Deur 2

De training gaat verder dan tips en tricks over slimmer je agenda plannen. We richten ons op het verkrijgen van inzicht in wat er onder een timemanagement uitdaging ligt en gaan daarmee aan de slag.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen