Design Sprint voor teams

Ga in teamverband aan de slag met Design Thinking
Working together

Loopt jouw team tegen uitdagingen aan die vragen om een innovatieve oplossing? 

Deze korte en krachtige online Design Sprint voor teams geeft een energieke boost aan teams om nog succesvoller samen te gaan werken. Samen creatief brainstormen en werken aan een gemeenschappelijke uitdaging staan in deze training centraal. Deze Design Sprint leert jouw team Design Thinking toe te passen door te doen en ondersteunt op creatieve wijze het teamproces.

Design Thinking helpt je om vraagstukken op een creatieve en gestructureerde manier op te lossen. Het is een proces dat creativiteit en co-creatie stimuleert, de nadruk legt op onderzoek, leren door te doen en de mens centraal stelt. Met als doel het ontwerpen van waardevolle producten, diensten of processen waar mensen echt enthousiast van worden. Samen ga je op zoek naar kansen voor verandering en nieuwe manieren van (samen)werken.

Doel van de training

 • Verbinden en inspireren
 • In co-creatie werken aan een innovatieve oplossing voor een probleem uit de werkpraktijk
 • Leren toepassen van de principes van Design Thinking

Resultaat

Er wordt een eerste stap gezet naar een innovatieve oplossing die het team verbindt en inspireert en waar je als team direct mee aan de slag kan in de praktijk. De Sprint wordt afgesloten met een evaluatie met de trainers waarin het gezamenlijke resultaat van de innovatie besproken wordt en gekeken wordt naar eventuele vervolgstappen.  
 

Praktische informatie

Data:

Dit is een teamtraining. We organiseren deze voor jouw team op aanvraag. Neem contact op met TOP om de mogelijkheden te bespreken.

Tijden:In overleg
Duur:4,5 uur (inclusief e-learning, intake en evaluatie)
Locatie:Online
Kosten:

€ 1199

Financiering:Mocht je gebruik willen maken van je afdelingsbudget kan je het budgetnummer opvragen bij je leidinggevende
Voertaal:

De training kan zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden

Aantal deelnemers:Voor de training geldt: min. 6 en max. 16 deelnemers

De online Design Sprint voor teams bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Intake: De training start met een online intake met de leidinggevende om te bespreken met welke uitdaging het team aan de slag wil tijdens de online Design Sprint.
 • Micro-module: De teamleden ontvangen twee weken voor aanvang van de sessie een uitnodiging met een link naar een micro-module ter voorbereiding van de Design Sprint. Je maakt kennis met de uitgangspunten van Design Thinking en hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast.
 • Werkplek opdracht: De micro-learning wordt afgesloten met een kleine werkplek opdracht, die aansluit op de uitdaging voor de Design Sprint zoals besproken tijdens de intake.
 • Online Design Sprint: 2,5 uur durende online bijeenkomst voor het team waarin jullie samen aan de slag gaan met een teamuitdaging.
 • Iteratie evaluatie: We evalueren de opbrengst en de resultaten van de sessie en bespreken wat de volgende stap gaat zijn.

Deze training wordt verzorgd door Beau Goes en Annemarijn Hoorens van The Rookie Minds.

Deze training is geschikt voor teams die behoefte hebben aan methoden en tools om op een innovatieve manier om te gaan met verandervraagstukken en meer ruimte willen geven aan creativiteit binnen het team.

Marja Lakwijk - Learning & Development Advisor TOP

Wil je meer weten over de mogelijkheden om deze training voor jouw team te organiseren? Neem dan contact op met de opleidingsadviseur van TOP.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen