Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, BMG

Is deze studie iets voor jou?

Door COVID-19 werd de wereld op zijn kop gezet en waren opeens alle ogen gericht op de zorg. Onze wanhoop riep vragen op waarom er niet meer zorg beschikbaar was, meer IC-bedden, meer apparatuur en meer verpleegkundigen? Waarom kon de overheid daarin niet harder ingrijpen? Dan zouden we misschien al die maatregelen niet nodig hebben gehad. Gezondheidswetenschappers leren dat het eenvoudig klinkt, maar de oplossingen vaak complex zijn. 

Tijdens de Bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam leer je dit soort vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken te begrijpen en kun je zelfs al tijdens je studie een bijdrage leveren aan het oplossen van deze maatschappelijke uitdagingen. Dus wil jij echt het verschil maken en heb je interesse in een opleiding die je voorbereidt als: adviseur, zorgmanager, gezondheidseconoom, beleidsmedewerker of onderzoeker in de zorg? Dan is de studie Gezondheidswetenschappen, BMG de studie voor jou! 

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Bachelor
Diploma
BSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
3 jaren
Studiepunten (EC)
180
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
1 mei
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Bij Gezondheidswetenschappen, BMG ga je aan de slag met actuele zorgthema’s en leer je vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg kijken, problemen te analyseren én op te lossen. We werken tijdens de opleiding met veel praktijkvoorbeelden en opdrachten, zodat je na je afstuderen meteen aan de slag kunt. De meesten van onze studenten vinden dan ook zonder veel moeite een baan in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld als manager, beleidsadviseur, consultant of onderzoeker.

Waarom deze studie

Bekijk de opleidingsvideo

Wat vinden onze studenten en alumni van de opleiding?

Studie in cijfers

Studenttevredenheid Studenten geven ons 4 sterren voor deze studie.
154
Aantal eerstejaars Het aantal studenten in het eerste jaar.
12-18u
Contacturen eerstejaars Aantal uur aangeboden per week
Bekijk alle

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Deze bruisende studentenstad biedt je kunst en cultuur, uitgaansleven, verenigingen, sportclubs en meer om je studentenleven nóg leuker te maken.

Ontdek Rotterdam
Wordt Rotterdam jouw nieuwe thuishaven?

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen