home

Ochtendmensen, schrijvende militairen en ebola in Studio Erasmus

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 14 oktober staan in de Rotterdamse Schouwburg op het programma:

• Waarom leidt de wintertijd tot een jet lag? Bert van der Horst (hoogleraar chronobiologie) vertelt over de verstrekkende gevolgen van onze biologische klok. Zijn onderzoek toont aan dat het juiste ritme kan leiden tot minder ziekte en dat sommige medicijnen beter werken als je ze op het juiste moment toedient.
• Is Rotterdam klaar voor Ebola? – Crisiscoördinator Steven Hofdom (Erasmus MC) legt uit hoe een ziekenhuis zich wapent tegen een mogelijke uitbraak.
• Waarom schrijft een soldaat over het slagveld? Luitenant-kolonel Esmeralda Kleinreesink bij de Koninklijke Luchtmacht promoveerde onlangs op een onderzoek naar militaire memoires én schreef zelf een biografie over haar tijd in Afghanistan.

Verder een stadscollege door Justus Uitermark, rond de vraag: maakt de participatiesamenleving Rotterdam ongelijker? Ook is er livemuziek door Love in a Bottle, de internationale band van het Institute for Social Studies (ISS).