home   Over Erasmus Podium

Erasmus Podium

Publieksprogramma's over wetenschap en samenleving van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC

Erasmus Podium laat u 'kennis' maken met de fascinatie van wetenschapsbeoefening, wil discussiëren over de (mogelijke) gevolgen van deze kennis, wil laten zien hoe de wetenschap kan bijdragen aan de oplossing van problemen: van ziekte tot inflatie, van bestuurscrisis tot armoede, van milieu- tot filevraagstukken. Van die dialoog wordt niet alleen u maar ook de wetenschapper wijzer.

De programma's van Erasmus Podium zijn bedoeld voor een gevarieerd publiek: scholieren én ouderen, een breed publiek of juist interessant voor specifieke groepen (ondernemers, docenten).

Erasmus Podium ontwikkelt zelf publieksprogramma's namens de Erasmus Universiteit en Erasmus MC en ondersteunt initiatieven van anderen binnen en buiten de universiteit, zoals SG Erasmus, Erasmus Academie en Science4You. Steeds vaker worden programma's ontwikkeld in samenwerking met Rotterdamse organisaties, zoals IFFR.

De Adviescommissie SG Erasmus en Wetenschapscommunicatie onder leiding van de rector magnificus, ziet toe op de kwaliteit en inhoud van de programma's.