Proefstuderen Econometrie en Operationele Research

Focus

Met wiskunde, statistiek en economie leer je economische kwesties te analyseren en modellen te maken om economische en bedrijfskundige puzzels mee op te lossen.

Waarom Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research?

Heb je de Bachelor Open Dag bezocht en/of deelgenomen aan een meeloopdag en ben je enthousiast over en serieus geïnteresseerd in de bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research?

Erasmus Proefstuderen biedt je de gelegenheid om je nog verder te verdiepen in de opleiding Econometrie en Operationele Research. Je neemt op een actieve en intensieve manier deel aan het programma en krijgt daardoor een realistisch beeld van de opleiding. Proefstuderen is dan ook bedoeld om een definitieve studiekeuze te maken of je studiekeuze te toetsen.

Datum

Dinsdag 29 maart 2022: 09:15 - 16:00 uur

Doelgroep

Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research is bedoeld voor:

 • Scholieren uit 5 en 6 vwo, die al hebben deelgenomen aan een Meeloopdag en die zich willen verdiepen in de bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research aan Erasmus School of Economics. 

 • Scholieren die nog niet 100% zeker zijn van hun studiekeuze of nog twijfelen tussen 2 of 3 studies en een knoop willen doorhakken.  

Programma

Erasmus Proefstuderen gaat verder dan een Open Dag en/of meeloopdag. Tijdens een meeloopdag heb je oriënterende informatie over de opleiding ontvangen en een deel van een regulier college (online) bijgewoond, waardoor je een beeld hebt gekregen van wat de opleiding inhoudt. 

Tijdens Erasmus Proefstuderen verdiep je je actief in de opleiding. Je woont twee speciale colleges bij over Voorspellen en Beslissen, waarin je actief met medescholieren en de docenten met de stof uit de opleiding aan de slag gaat. In het college Voorspellen ervaar je het niveau van de wiskunde op de universiteit en het college Beslissen is een goed voorbeeld van Operationele Research. Ook krijg je meer informatie over de richtingen die je na de opleiding Econometrie en Operationele Research uit kunt. Gedurende de dag word je begeleid door huidige studenten van de opleiding, aan wie je al je vragen kunt stellen. En vergeet niet de docenten die voor je klaar staan,

Aanmelden

Je meldt je dan als volgt aan voor Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research.

 1. Vul het online aanmeldformulier in
 2. Schrijf je motivatie op (minimaal 200 en maximaal 2000 tekens):  
  Geef een korte toelichting waarom jij naar dit evenement wilt komen. Geef bijvoorbeeld aan welke activiteiten je al hebt ondernomen om tot een studiekeuze te komen, wat je interessant vindt aan de studie en waarom je denkt dat Proefstuderen jou kan helpen in jouw studiekeuze.
  Heb je van tevoren niet deelgenomen aan een Open Dag en/of meeloopdag, maar wil je toch graag deelnemen aan Erasmus Proefstuderen? Vertel ons dan waarom je wilt deelnemen aan Erasmus Proefstuderen.
  O.a. op basis van deze motivatie, informeren wij jou of jij kunt deelnemen aan deze activiteit

Contact Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research

Ramona Groenewegen
E-mail: proefstuderen@eur.nl

- Aanmelding is gesloten -

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen