Proefstuderen Econometrie en Operationele Research

Voor echte puzzelaars: een wiskundige en statistische benadering van economische kwesties.

Waarom Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research?

Heb je de Bachelor Open Dag bezocht en deelgenomen aan een Meeloopdag en ben je enthousiast over en serieus geïnteresseerd in de bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research?

Erasmus Proefstuderen biedt je de gelegenheid om je nog iets verder te verdiepen in de opleiding Econometrie en Operationele Research. Je neemt op een actieve en intensieve manier deel aan het programma en krijgt daardoor een realistisch beeld van de opleiding. Proefstuderen is dan ook bedoeld om een definitieve studiekeuze te maken of je studiekeuze te toetsen.

Datum

Proefstuderen Econometrie en Operationele Research 2021-2022 zal plaatsvinden in maart of april 2022. De exacte datum wordt later bekend gemaakt

Doelgroep

Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research is bedoeld voor:

 • Scholieren uit 5 en 6 vwo, die al hebben deelgenomen aan een Meeloopdag en die zich willen verdiepen in de bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research aan Erasmus School of Economics. 

 • Scholieren die nog niet 100% zeker zijn van hun studiekeuze of nog twijfelen tussen 2 of 3 studies en een knoop willen doorhakken.  

Programma

Waar een Erasmus Meeloopdag ophoudt, daar gaat Erasmus Proefstuderen verder. Tijdens een Erasmus Meeloopdag heb je oriënterende informatie over de opleiding ontvangen en een deel van een regulier college bijgewoond, waardoor je een beeld hebt gekregen van wat de opleiding inhoudt. 

Tijdens Erasmus Proefstuderen verdiep je je actief in de opleiding. Je woont twee speciale colleges bij, waarin je actief met stof uit de opleiding aan de slag gaat. Ook krijg je meer informatie over de richtingen die je na de opleiding Econometrie en Operationele Research uit kunt. Gedurende de dag word je begeleid door een aantal ambassadors (huidige studenten) van de opleiding, aan wie je al je vragen kunt stellen.

Erasmus Proefstuderen biedt je een realistisch beeld van de studie en geeft je de mogelijkheid om je laatste vragen over de opleiding te stellen aan huidige studenten en docenten.

Of het programma online of op de campus zal plaatsvinden is nu nog niet bekend.

Aanmelden

Aanmelden is momenteel nog niet mogelijk. Zodra er meer bekend is over de datum en het programma (online of offline) van Proefstuderen, gaat de aanmelding open. Houd hiervoor deze website in de gaten.

Je meldt je dan als volgt aan voor Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research.

 1. Vul het online aanmeldformulier in
 2. Schrijf je motivatie op (minimaal 200 en maximaal 2000 tekens):  
  Geef een korte toelichting waarom jij naar dit evenement wilt komen. Geef bijvoorbeeld aan welke activiteiten je al hebt ondernomen om tot een studiekeuze te komen, wat je interessant vindt aan de studie en waarom je denkt dat Proefstuderen jou kan helpen in jouw studiekeuze. Heb je van tevoren niet deelgenomen aan een meeloopdag, maar wil je toch graag deelnemen aan Erasmus Proefstuderen? Vermeld dan ook waarom je geen Meeloopdag hebt bijgewoond en toch deel wilt nemen aan Erasmus Proefstuderen.
  O.a. op basis van deze motivatie, informeren wij jou of jij kunt deelnemen aan dit evenement. 

Contact Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research

Studievoorlichter Econometrie en Operationele Research: Lucienne Boehmer
E-mail: boehmer@ese.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen