Promovendi
PhD-onderzoek naar de creatieve industrieën

Promovendi Creative Industries

 • Portait Balázs Boross - square

  Boross MA, B. (Balázs)

  Balazs Boross promoveert binnen de afdeling Cultuurwetenschappen van de Erasmus School of History, Culture and Communication. Hij onderzoekt hoe tv-producties fungeren als ‘’participatory spaces’’en hoe sociale groepen traditionele vormen van mediapubliciteit gebruiken om orde en betekenis te creëren.

 • Portrait Carolina Dalla Chiesa (Square)

  Dalla Chiesa MSc, C. (Carolina)

  Carolina Dalla Chiesa (1987) promoveert binnen de afdeling Cultuurwetenschappen, met een project over crowdfunding voor de culturele en creatieve industrie. Ze vergelijkt verschillende sectoren binnen de crowdfunding-markt.

 • Everts MSc, R.A. (Rick)

  Rick Everts is een promovendus aan het onderzoekscentrum ERMeCC. Zijn onderzoek maakt deel uit van het door de NWO gesubsidieerde project Staging popular music (POPLIVE). Rick focust zich op de rol van livemuziek in de carrière van popmuzikanten.

 • Hammana MSc, Z. (Zouhair)

  Zouhair Hammana (1990) is een promovendus aan het onderzoekscentrum ERMeCC. Hij bestudeert culturele geletterdheid in het dagelijks leven, onder begeleiding van prof. dr. Susanne Janssen en dr. Marc Verboord.

 • Janssens, Alice

  Janssens MA, A. (Alice)

  Alice Janssens promoveert binnen de afdeling Geschiedenis. Ze focust zich op Berlijn als modestad tijdens het interbellum. Hier maakt ze een vertaalslag tussen business en economische geschiedenis, stedelijke economie en culturele en politieke perspectieven.

 • Klijnhout MSc, K. (Karen)

  Karen Klijnhout promoveert bij het onderzoekscentrum ERMeCC. Haar  onderzoek gaat over de impact van culturele diversiteit op stedelijke, culturele organisaties. Haar promotoren zijn prof. dr. Susanne Janssen, dr. Isabel Awad en dr. Marc Verboord.

 • Koreman MSc, R.C.W. (Rian)

  Rian Koreman (1986) is een promovenda aan de afdeling Media & Communicatie. Ze heeft gewerkt aan het door NWO gesubsidieerde project 'Constructing Cultural Authority' onder begeleiding van prof. dr. Susanne Janssen en dr. Verboord.

 • Mols MSc, A.E. (Anouk)

  Anouk Mols promoveert binnen de afdeling Media & Communicatie. Onder begeleiding van van dr. Jason Pridmore en prof. dr. Susanne Janssen bestudeert zij hoe gebruikers van mobiele technologie mentale modellen van privacy ontwikkelen.

 • Nieuwland, Shirley

  Nieuwland, S. (Shirley)

  Shirley Nieuwland promoveert binnen de afdeling Cultuurwetenschappen. Haar onderzoek gaat over stedelijk toerisme en Airbnb in creatieve steden. Haar promotoren zijn dr. Mariangela Lavanga en prof. dr. Filip Vermeylen.

 • Portrait Julian Schaap (Square)

  Schaap MSc, J.C.F. (Julian)

  Julian Schaap promoveert op het gebied van de culturele sociologie bij de afdeling Cultuurwetenschappen. Hij onderzoekt de sociale en culturele stratificatie op basis van huidskleur, ras/etniciteit en gender in verschillende culturele velden.

 • Portrait Frank Weij (Square)

  Weij, MSc. F. (Frank)

  Frank Weij is een promovendus van de afdeling Cultuurwetenschappen. Zijn onderzoek gaat over de receptie van kunst en kunstenaars door Westerse mediaplatformen en publieken. Hij focust op geopolitiek en kunstactivisme.

 • Wijngaarden MSc, Y.G.D. (Yosha)

  Yosha Wijngaarden is een promovendus van het onderzoekcentrum ERMeCC. Onder begeleiding van dr. Erik Hitters en prof. dr. Susanne Jansen bestudeert ze hoe een cultuur van innovatie zich ontwikkelt in de creatieve industries.