Studentenprojecten

Binnen de Universiteitsraad is ‘Students for Students’ opgezet. Students for Students stimuleert en faciliteert vernieuwingsinitiatieven door studenten die bijdragen aan de onderwijskwaliteit voor studenten. 

De Community for Learning & Innovation faciliteert de samenwerking met studenten. Door studenten actief te betrekken bij innovatie van het onderwijs kan er samen gewerkt worden aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Projecten

Turing Society and the Community for Learning and Innovation

De Community for Learning and Innovation (CLI), het nieuwe hart van de EUR campus. Een hart vol met mensen die gaan werken aan onderwijs innovatie op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Denk aan professoren, administratie medewerkers en ondersteunend personeel… maar ook studenten – allemaal samen aan het werk om het onderwijs op de EUR beter en bovendien ook meer relevant voor de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw te maken.

Het belangrijkste deel van dit streven naar beter en innovatiever onderwijs gaat de community zijn; en met wie kun je beter samen werken aan het bouwen van een community dan met de Turing Society? Turing Society, is via haar studentenorganisatie “Turing Students – Rotterdam” al meer dan twee jaar actief met het bouwen van een community van tech-leaders door het organiseren van verschillende evenementen op de EUR campus. De stichting streeft ernaar om, door middel van tech-educatie, studenten te empoweren om een positieve impact te hebben in hun gemeenschappen. Bovendien heeft Turing Students – Rotterdam in de afgelopen twee jaar al impact gehad op meer dan 500 studenten door hun web development bootcamps, workshops en spreker evenementen.

Er is dus een goede aansluiting tussen de inspanningen van het CLI om een community op te bouwen en Turing Society’s community van toekomstige tech impactmakers. We kijken uit naar de geweldige dingen die uit deze samenwerking zullen voortkomen!

Wil je meer weten over Turing Society of Turing Students – Rotterdam? Check hun website en vergeet niet ze te followen op Facebook, Instagram en Linkedin! Of stuur gewoon een mail naar maksut@tsociety.io, hij staat altijd wel open voor een kopje koffie! :)

Foto: Turing Society Rotterdam Team 2017-2018

Turing Society Rotterdam Team 2017-2018