Tackling Inequalities

Tackling Inequalities

Tackling Inequalities is het eerste multidisciplinaire, internationale en extra-curriculaire Honours Programme voor masterstudenten aan de EUR. Het geeft master studenten van alle faculteiten en instituten de unieke toegang tot de Research Initiatives van de Erasmus Universiteit: Dynamics of Inclusive Prosperity, Smarter Choices for Better Health, en Vital Cities and Citizens.

Ongelijkheid is niet alleen een relevante wetenschappelijke ingang tot de drie thema’s; het is ook een nijpend maatschappelijk, cultureel en economisch probleem, zoals blijkt uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (United Nations Sustainable Development Goals). Ongelijkheid komt bovendien ook veel voor in Rotterdam, bijvoorbeeld op het gebied van economische kansen, sociale mobiliteit, schone lucht, gezondheidszorg, onderwijs en cultuur.

Tackling Inequalities biedt masterstudenten een exclusieve interdisciplinaire kans om ongelijkheid op allerlei gebieden te onderzoeken. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van wetenschappelijke kennis om de wereldwijde uitdagingen waar Rotterdam mee te maken heeft aan te pakken en daar oplossingen voor te zoeken.