Tackling Inequalities

Wil je de dynamiek en de dimensies van sociale ongelijkheid doorgronden? Word je enthousiast van het werken met studenten van verschillende academische disciplines en achtergronden? Wil je weten hoe de digitalisering van de overheid, de economie en de gezondheidszorg kan leiden tot sociale ongelijkheid voor bewoners en gemeenschappen in steden? En ben je gepassioneerd over het aanpakken van zulke ongelijkheden in Rotterdam, door het ontwerpen en produceren van daadwerkelijke interventies? Solliciteer dan voor de Master Honours Programme Tackling Inequalities van dit jaar!

Tackling Inequalities is het officiële multidisciplinaire, internationale Honours Programme voor Masterstudenten bij EUR. Het programma wordt aangeboden door de Erasmus Initiatives, in samenwerking met onze partners A.A. Van Beek Fonds en Impact at the Core. Studenten die dit programma (equivalent van 15 EC) succesvol afronden, ontvangen een speciaal certificaat, ondertekend door de Rector Magnificus.

Het programma “Tackling Inequalities" biedt geselecteerde masterstudenten een exclusieve, interdisciplinaire kans om diverse ongelijkheden te onderzoeken en academische kennis te gebruiken om ongelijkheden in Rotterdamzichtbaar te maken en op te lossen.  

De editie van dit jaar onderzoekt het soort ongelijkheden dat in digitale steden wordt geproduceerd of vergroot. Bijvoorbeeld: (hoe) worden de rechten van burgers beschermd en hun stem gehoord wanneer de gemeentelijke verheid met technologiebedrijven samenwerkt of gebruik maakt van algoritmen om de stad te besturen? Welke gevolgen ervaren stadsbewoners en werknemers door digitale platformen, zoals Uber, Airbnb, Deliveroo en Amazon? Leiden de digitale innovaties in stedelijke gezondheidszorg- en beleid echt tot een betere en meer eerlijke toegang tot gezondheid?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen