Rotterdamlezing

Van je familie moet je het hebben!

De stad verbinden we met onze universiteit door het overdragen van kennis bij maatschappelijke uitdagingen, dat is de Rotterdamlezing.

De Rotterdamlezing is sinds 2003 een cadeau van de Erasmus Universiteit aan de stad. De universiteit zoekt actief verbinding met de stad Rotterdam, met wat er onder haar bewoners leeft en zij draagt bij aan het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen waarvoor ze staan. De lezingen hebben altijd een scherp oog voor de meest actuele vragen voor Rotterdam.

Het Erasmus Trustfonds is medeorganisator van deze avond. Bekijk de website van het Erasmus Trustfonds voor meer informatie.

Lezing 23 mei 2022

Op maandagavond 23 mei organiseert de Erasmus Universiteit de 18e Rotterdamlezing. Wetenschapper Prof.dr. Keizer van de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft een lezing binnen het thema brede welvaart: Van je familie moet je het hebben! Met het thema wil de universiteit kennis overdragen rondom de rol van familie in het voortbestaan van ongelijkheid.

Familiesocioloog Renske Keizer

Hoogleraar Familiesociologie Renske Keizer vertelt over de invloed die familie heeft op de ontwikkelingsuitkomsten van kinderen, waarbij zij inzoomt op vaders en moeders. Daarnaast legt ze uit welke rol familie kan spelen in het in stand houden, vergroten, of verkleinen van sociale ongelijkheid. Hierbij bespreekt Renske het belang van nationale context en laat ze zien hoe beleid en interventies de ongelijkheid in de ontwikkelingsuitkomsten van kinderen kunnen verkleinen.

Programma 23 mei 2022

19.00 uur Inloop Debatpodium Arminius
19.30 uur Opening door host Inge Janse
19.35 uur Rector Annelien Bredenoord in gesprek met de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove
19.50 uur Lezing Renske Keizer: Van je familie moet je het hebben!
20.50 uur Vragen & antwoorden
21.15 uur Borrel met een optreden van studenten Ramón & Marieke
22.00 uur Afsluiting

De voertaal van de Rotterdamlezing is Nederlands.
Als u zich heeft aangemeld, kunt u de lezing kosteloos bijwonen.

Locatie

De lezing wordt gehouden in Arminius Debatpodium, Museumpark 3, Rotterdam. Voor informatie over de bereikbaarheid kijkt u hier.

Fotografie & video

Tijdens de Rotterdamlezing worden foto’s en video-opnames gemaakt. Het kan zijn dat je herkenbaar in beeld komt. Als bezoeker geef je toestemming voor het opslaan en gebruiken van deze beelden voor commerciële doeleinden.

Vragen 

Heb je vraag of opmerking naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stuur dan een bericht naar ceremonies@eur.nl.

Vorige edities

Bekijk de thema's en sprekers van de Rotterdamlezingen in voorgaande jaren

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen