IWD 2021 bij de EUR

Gratis online vertoning: "Picture a Scientist" (vanaf vrijdag 5 maart 20:00)

Internationale Vrouwendag (8 maart) is een wereldwijde dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen worden gevierd - en tevens een oproep tot actie is om gendergelijkheid te versnellen. 

Om deze dag organiseert EUR een IWD2021 viering, met een reeks evenementen op maandag 8 maart 2021, met een D&I evenement tussen 15.00 en 16.00 uur.

Ondanks de moeilijke winter wil IWD2021 positiviteit brengen, voor de lente en de komende toekomst, door een platform te bieden voor onze gemeenschap om de belangrijkste kwesties te bespreken die de drijfveer zijn naar gendergelijkheid en sociale verandering.

We hopen dat je op 8 maart ook kiest voor deze uitdaging #ChoosetoChallenge

IWD 2021 Evenementen

Trailer: Picture A Scientist

In de oogopenende documentaire 'Picture a Scientist' worden de oorlogsverhalen van drie prominente vrouwelijke wetenschappers op verschillende momenten in hun carrière gepresenteerd in combinatie met verbijsterende ontdekkingen uit de wetenschap van gendervooroordelen. Dit terwijl ook wordt getoond hoe hun innerlijke kracht en liefde voor hun vakgebied het voor hen mogelijk maakte om hun omgeving ten goede te veranderen. 

"Groot in reikwijdte en toch intiem meeslepend" Science. 

"Rustig verwoestend" The Boston Globe.

U kunt de documentaire "Picture a Scientist" gratis bekijken tussen 5 en 8 maart (vanaf 20.00 uur) Registreer hier en u ontvangt een link naar een code om de documentaire online te bekijken.

Georganiseerd door Studium Generale, het Erasmus Centrum voor Vrouwen en Organisaties (ECWO) en het Diversity & Inclusion Office.

Meld u aan om uw plaats te reserveren

Van het uitbreken van COVID, het op slot gaan van de samenleving tot protesten tegen systemisch racisme, de gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben de samenleving steeds meer gedwongen om beter naar zichzelf te kijken en de enorme kosten van onze maatschappelijke ongelijkheden te erkennen.

Terwijl we het licht aan het eind van de tunnel zien door massale vaccinatie, biedt de markering van deze IWD ons een kans om vooruit te kijken naar hoe we onze reeds bestaande maatschappelijke uitdagingen van genderongelijkheid en onze behoefte aan inclusief leiderschap kunnen blijven aanpakken

In deze mini-documentaireserie, 'De toekomst van vrouwen', vraagt EUR een aantal van onze ‘thought leaders’ uit onze gemeenschap naar hun visie en de belangrijkste kwesties die zij identificeren waarmee vrouwen in de wereld na COVID te maken zullen krijgen. In vijf video's verkennen we onderwerpen die variëren van sociaaleconomische ongelijkheid tot onze toekomstige leiders die binnen onze instelling studeren.

Bekijk de video's hier

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Dé dag waarop vrouwen centraal staan. Dat centraal staan, dat gebeurt nog niet vaak genoeg. Hoe zorg je nu dat je jezelf en je werk goed op de kaart zet? 

Tijdens deze digitale bijeenkomst op maandag 8 maart (11:00 - 12:00) leren we van de beste.

Prof. Dr. Liesbeth van Rossum staat in de Opzij top 10 meest invloedrijke vrouwen in de gezondheidszorg.

Zij zal haar ervaringen met ons delen en vervolgens is er ruimte om digitaal met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp en te netwerken.

Georganiseerd door VENA

Meld je hier aan via e-mail

Hoe kunnen we transparanter worden? Wat zijn de beste praktijken, zowel voor organisaties als voor individuen? Hoe kunnen we een cultuur van zorg creëren? Wat maakt de academische wereld anders dan andere gebieden die met deze problemen te maken hebben? En welke instrumenten zijn er beschikbaar, op institutioneel en persoonlijk niveau, die nieuwe perspectieven bieden om de wetenschap diverser, rechtvaardiger en opener voor iedereen te maken?

In een rondetafeldiscussie onder leiding van Dr. Ginie Servant-MiklosProf. Semiha Denktas and Prof. Hanneke Takkenberg uw vragen beantwoorden, hun beste praktijken delen en zoeken naar manieren om schadelijke patronen op de werkplek te doorbreken. Om deel te nemen aan het rondetafelgesprek op maandag 8 maart (13:00-14:00)registreer u hier en u ontvangt de link naar dit gesprek.

Meld je aan!

Dit evenement zal zich toespitsen op kritieke kwesties van gendergelijk leiderschap, met inbegrip van de inspanningen van EUR om dit te bevorderen via haar kenmerkende "25/25"-beleidsmaatregel.

Dr. Vidhi Chaudhri zal aanwezig zijn om de koers van 25/25 in 2020 en daarna uit te zetten, en Dr. Mark van Ostaijen zal het hebben over de rol van mannen in bredere debatten over systeemverandering en emancipatiebeleid.

IWD2021 is een uitstekende gelegenheid voor een dialoog binnen onze gemeenschap die onze gezamenlijke inspanningen voor meer gendergelijkheid bevordert.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Diversity & Inclusion Office

Beschikbaar om te kijken: 8 March 14.45

Arie Kers

Tijdens deze interactieve en op discussies gebaseerde workshop delen drie sprekers hun verhalen over genderdiversiteit en hoe dit ons dagelijks leven beïnvloedt. Deel ook je eigen ervaringen en duik dieper in het onderwerp in discussies met mededeelnemers.

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met AIESEC and Extraordinary Life

Meld je aan!

Trailer: Picture A Scientist

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen