Internationale vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) worden wereldwijd de sociale, economische, culturele en politieke inzet van vrouwen gevierd. De EUR is ervan overtuigd dat onderwijs en onderzoek het beste tot hun recht komen met een grote diversiteit aan wetenschappers, studenten en medewerkers: mensen die elk hun eigen achtergrond, mening, kennis en ervaring meebrengen. Deze diversiteit aan talenten biedt de universiteit een academische omgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen en zich optimaal kan ontwikkelen.
 

'Let’s Talk Health, (Wo)men!' 

Ter ere van deze dag organiseerde de Erasmus Universiteit een talkshow (ronde-tafel-gesprek) waar verschillende thema’s aan bod kwamen met betrekking tot gelijkwaardigheid in ‘Women’s Health’, een zeer actueel en belangrijk thema.

De talkshow werd gehost door Dory Grandia (Rotterdam School of Management). Zij ging in gesprek met de volgende sprekers:

  • Prof. dr. Semiha Denktas (EUC) over ‘Gezondheidsvoorlichters & nudging’. Hoe veranderen we gedrag a.d.h.v. een positieve boodschap?
    Klik op de volgende links voor meer informatie over de gezondheid voorlichters of over nudging.
  • Dr. Jeanine Roeters van Lennep (Erasmus MC) over gender sensitieve geneeskunde.
  • Ginie Servant (EUC) over ‘Fairfight’. Een organisatie die zich sterk maakt voor het empoweren van vrouwen d.m.v. martial arts. Klik hier voor meer informatie.
  • Pinar Coskun over het Sustainable Foodlab. Het creëren van een duurzame levensstijl die past bij de nieuwe global way of living.

Diversiteit is één van de speerpunten van het beleid van de EUR. De viering van IWD sluit daar goed bij aan en iedereen – studenten en medewerkers - is dan ook van harte uitgenodigd. Laat je inspireren door de sprekers en hun ideeën en grijp de mogelijkheid aan je prangende vragen te stellen! Let’s celebrate health together.

Wilt u meer informatie, neem dan vooral contact op met de organisatie via iwd@eur.nl.

Internationale Vrouwendag 2018

Foto's: Conny Mooldijk van der Maat