Internationale Vrouwendag

International Women's Day
Internationale Vrouwendag

De Internationale Vrouwendag (IWD) is een wereldwijde dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke verwezenlijkingen van vrouwen worden gevierd en tegelijk een oproep wordt gedaan tot actie om de gelijkheid van vrouwen en mannen te versnellen.

EUR gelooft er fundamenteel in om onze gemeenschap in staat te stellen stereotypen te bestrijden, vooroordelen te bestrijden, percepties te verruimen, situaties te verbeteren en bovenal de prestaties van vrouwen te vieren. Elk van deze stappen draagt bij tot de totstandkoming van een gemeenschap, samenleving en wereld waarin vrouwen en mannen gelijk zijn en waarvan wij allen kunnen profiteren.

Op 8 maart organiseert EUR daarom jaarlijks evenementen om deze belangrijke gebeurtenis te vieren. Het is een uitstekende gelegenheid om de discussie over de belangrijkste problemen voor vrouwen te verbreden en te luisteren naar leiders die verandering willen stimuleren. 

International Women's Day 2023

 • International Women's Day 2023

  Graag verwelkomen wij jullie op Internationale Vrouwendag 2023 voor een bijzonder programma vol actie i.s.m. en in De Doelen in Rotterdam.
 • Close the Gender Gap: Doe mee met de EUR Wikipedia Edit-a-thon

  Wikipedia Edit-a-thon on International Women’s Day
 • Little Women

  Samen met ESN-Rotterdam nodigen we je uit voor onze maandelijkse filmavond op de campus. Voor International Women’s Day vertonen we Little Women!

Programma Erasmus MC

VENA en DNI programma lezingen en lunch


Locatie: SP2407

10.00 Welkom & opening

10.15 Daphne van Helden: “Mining the gender gap” - Daphne vertelt over haar onderzoek naar de route die mannen en vrouwen afleggen op weg naar het hoogleraarschap aan de EUR en het Erasmus MC.

10.45 Leonie van Mierlo: “Gelijkspel wint” - Leonie vertelt over het belang van diversiteit, inclusie en feminien leiderschap om als organisatie succesvol te zijn en te blijven.

12.00 Afsluiting

12.10 Lunch

Women in Art - Kunstzaken EUR 2023 

In het kader van Internationale Vrouwendag 2023 - Women in Art - installeert Kunstzaken EUR het kunstwerk BLOB X18 van Hester Oerlemans in de gang tussen Aula Erasmus Building en Theil Building C-hal op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam. 

Het kunstwerk wordt onthuld op 8 maart om 15:00 (inloop 14:30) in het bijzijn van de kunstenares. 

Precieze locatie: links naast de Erasmus Gallery AB-57 in de gang tussen Aula Erasmus Building en Theil Building C-hal.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen