Met grote trots nodigen wij jullie uit voor het HeartBeat Festival op 13 juni 2024 op de Erasmus Plaza, ter ere van het 110-jarig jubileum van onze universiteit. Deze dag belooft een geweldige ervaring van kleur en muziek te worden, met het thema 'Colourful Rhythms at Erasmus'.

Wat staat je te wachten?

 • Live muziek en entertainment die onze campus zal laten dansen.
 • Een divers aanbod aan foodtrucks, die alumni en Rotterdamse smaken samenbrengen.
 • Gezelligheid bij de bars, met bijdragen van Café in de Smitse en het Erasmus Paviljoen.
 • Een feestelijk aangeklede campus om de jubileumsfeer volledig te omarmen.
 • Heel veel leuke activiteiten om de verbintenis van onze gemeenschap te vieren. En voor de medewerkers met kinderen: een van de vele activiteiten die wij aanbieden is de ‘kids corner’, met een suikerspinmachine en de optie voor de kleintjes om geschminkt te worden.
Feestende mensen

Trailer HeartBeat Festival 2024

Programma 

 • QMusic het Foute Uur: Bereid je voor op een uur vol guilty pleasures en dansbare hits van QMusic's beroemde Foute Uur.
 • A*Fever (Abba Tribute): Terug naar de tijd van disco en glitter met deze opwindende Abba-tributeband die de onvergetelijke hits van de legendarische groep nieuw leven inblaast.
 • DJ Irwan: Deze veelzijdige DJ is meerdere keren verkozen tot ‘beste DJ’ van Nederland en heeft samenwerkingen en optredens gehad met internationale sterren, waaronder Justin Timberlake, Janet Jackson, Rihanna en Beyonce.
 • Turfy Gang: Maak je klaar voor een dosis vrolijkheid en positieve vibes met Turfy Gang. Uiteraard mogen hits als ‘padellen’ en ‘ABC’ niet ontbreken!
 • Mr. Belt & Wezol: Sluit de avond knallend af met het dynamische duo Mr. Belt & Wezol. Stilstaan is met hits als ‘finally’ en ‘homeless’ geen optie!

Praktische Informatie 

Het festivalterrein gaat open om 16:30 en het wordt een groot feest tot 22:00. Het festival is gratis voor alle bezoekers. Zorg dat je deze bijzondere dag niet mist en nodig ook je vrienden en familieleden uit. Je leest het goed, voor deze editie zijn vrienden en familieleden ook welkom.

Tijd om te feesten! 

Bij de toegangscontrole dien je een studenten en/of medewerkerspas en een geldig ID te tonen. Vrienden en familieleden mogen samen met jou naar binnen. Zij dienen enkel een geldig ID mee te nemen.

Recyclebewijs

Bij binnenkomst ontvang je van ons een recyclebewijs voor je beker. Op deze kaart vind je stapsgewijs hoe je bij een bar een drankje kunt bestellen. Klik alvast hier voor de digitale versie van het recyclebewijs.

Timetable 

 • 16.30-17.15: DJ Mamba
 • 17.15-17.30: GDFL Brassband
 • 17.30-18.30: QMusic het Foute Uur
 • 18.30-19.00: EMA (Erasmus Music Association) Showband
 • 19.00-19.45: A*Fever - ABBA Tribute
 • 19.45-20.30: DJ Irwan
 • 20.30-21.00: Turfy Gang
 • 21.00-22.00: Mr. Belt & Wezol

Munten & PIN

Munten kunnen enkel aangeschaft worden met de pinpas, we accepteren aan de kassa’s geen contant geld. Je kunt op twee plekken munten kopen: op de hoek van het Sandersgebouw (open vanaf 13:00 uur) en voor het Polakgebouw (open vanaf 16:30 uur). De kassa's sluiten om 21:45 uur.

NIX

Je dient 18 jaar te zijn om alcohol te drinken op het festival. Neem dus je ID mee!

Foodtrucks & bars

Op het festival staan er meerdere foodtrucks. Er staan ook meerdere bars waar je iets te drinken kunt halen.

Verboden voorwerpen

In principe is alles waarmee je jezelf of anderen kunt schaden verboden. Verder is het verboden om de volgende voorwerpen mee te nemen: drugs, eigen eten of drinken (inclusief alcohol en snoep), selfiesticks, sprays of parfums, flessen met vloeistof, glas, plastic flessen, koelers, vuurwerk, wapens (inclusief zakmessen of pepperspray) en andere gevaarlijke voorwerpen.

Eerste hulp

Er is een EHBO-post aanwezig op het HeartBeat Festival. Er zullen bordjes geplaatst worden met aanwijzingen. Je kunt ook aan onze medewerkers vragen waar de EHBO-post staat, zij zullen je verder helpen.

Datum: 13 juni 2024
Tijd: 16.30 - 22.00 uur
Locatie: Erasmus Plaza, Campus Woudestein
Toegang: gratis!

Duurzaamheid

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zich als doel gesteld om in 2024 een CO2-neutrale universiteit te zijn. Om dat te bereiken verduurzamen we onze campus, ons onderwijs en onderzoek. 

Ook in de organisatie van het HeartBeat Festival staat duurzaamheid centraal. Samen met onze productiepartner Advance Events en alle toeleveranciers spant EUR zich in om een evenement neer te zetten met een zo bescheiden mogelijke CO2-voetafdruk. 

Catering

 • We maken zoveel mogelijk gebruik van seizoensproducten
 • We bieden verschillende assortimenten aan, waaronder vegan-en vegetarische opties
 • De meeste producten worden geleverd door lokale leveranciers
 • Voor het uitserveren gebruiken wij enkel duurzame oplossingen
 • De hoeveelheden worden aangepast om voedselverspilling tegen te gaan


Decor en aankleding

Om afval en onnodige productie van materialen te voorkomen wordt de aankleding ingehuurd bij duurzame leveranciers. Op deze manieren worden er geen decorstukken speciaal voor dit project gemaakt, maar maken we creatief en efficiënt gebruik van al bestaande onderdelen, die na ons project ook weer voor andere concepten ingezet kunnen worden. 


Vervoer en transport

Onze eigen medewerkers, het personeel van onze productiepartner en onze toeleveranciers beperken het gebruik van vervuilende vervoersmethoden. Bij voorkeur wordt gebruik gemaakt van de fiets of het openbaar vervoer. Soms is het echter onvermijdelijk om toch een auto of vrachtwagen te gebruiken, bijvoorbeeld voor het transport van groot materiaal. In die gevallen wordt bij voorkeur gekozen voor transport met elektrische vervoersmiddelen.

 
Retoursysteem bekers

Voor de bekers hanteren wij een retoursysteem waarbij we bekers uitdelen en weer ontvangen bij de bars en dit vervolgens verwerken voor de recycling. Hierbij werken wij nauw samen met de bezoekers van het HeartBeat Festival en GOM, het schoonmaakbedrijf dat ons hierbij helpt. Klik hier voor meer informatie over het retoursysteem.


Duurzaam Amusement 

In samenwerking met diverse (studenten)organisaties op de campus hebben wij een aantrekkelijk programma samengesteld waar studenten, medewerkers en alumni op 13 juni tijdens het festival van kunnen genieten. Bij de samenstelling van dit programma hebben we speciale aandacht besteed aan duurzaam vermaak en het bevorderen van verbinding binnen de EUR-gemeenschap. Denk hierbij aan Nederlandse gezelschapsspellen die niet alleen herbruikbaar zijn, maar ook bijdragen aan het opbouwen van duurzame relaties tussen aanwezigen.

Wat kan jij doen?

Kies voor groen vervoer! Wij vragen bezoekers om - indien mogelijk - met de fiets of het openbaar naar de campus te komen. Als dat niet kan, dan raden we het gebruik van een elektrische (huur)auto en/of deelvervoer aan.

Er zijn inmiddels veel initiatieven op dit gebied:

Wil je meer weten over wat onze universiteit doet aan duurzaamheid? Of wil je daar zelf ook aan bijdragen, op welke manier dan ook? Lees al onze innovaties op het gebied van duurzaamheid.
 

Foto's eerdere editie HeartBeat Festival

Students with Erasmus at HeartBeat Festival 2019
HeartBeat Festival
 • Eye paint at HeartBeat Festival 2019
 • Students at HeartBeat Festival 2019
 • HeartBeat Festival 2019

HeartBeat Festival

Students with Erasmus at HeartBeat Festival 2019
1/20
Arie Kers
Eye paint at HeartBeat Festival 2019
2/20
Students at HeartBeat Festival 2019
3/20
HeartBeat Festival 2019
4/20
Students with glowsticks at HeartBeat Festival 2019
5/20
Hermes House Band at HeartBeat Festival 2019
6/20
HeartBeat Festival 2019
7/20
Erasmus and students at HeartBeat Festival 2019
8/20
Arie Kers
HeartBeat Festival 2019
9/20
Arie Kers
Juichende dames tijdens het HeartBeat Festival
10/20
Publiek en het podium tijdens het HeartBeat Festival
11/20
Leuke activiteit HeartBeat Festival
12/20
Podium HeartBeat Festival
13/20
Overview HeartBeat Festival
14/20
Mensen die juichen op het HeartBeat Festival 2019.
15/20
16/20
17/20
Arie Kers
Optreden HeartBeat Festival
18/20
Arie Kers
Schommelen HeartBeat Festival
19/20
Arie Kers
Activiteit op het HeartBeat Festival
20/20
Arie Kers
Students with Erasmus at HeartBeat Festival 2019
Eye paint at HeartBeat Festival 2019
Students at HeartBeat Festival 2019
HeartBeat Festival 2019
Students with glowsticks at HeartBeat Festival 2019
Hermes House Band at HeartBeat Festival 2019
HeartBeat Festival 2019
Erasmus and students at HeartBeat Festival 2019
HeartBeat Festival 2019
Juichende dames tijdens het HeartBeat Festival
Publiek en het podium tijdens het HeartBeat Festival
Leuke activiteit HeartBeat Festival
Podium HeartBeat Festival
Overview HeartBeat Festival
Mensen die juichen op het HeartBeat Festival 2019.
Optreden HeartBeat Festival
Schommelen HeartBeat Festival
Activiteit op het HeartBeat Festival

Toegankelijkheid

De Erasmus Plaza is volledig rolstoeltoegankelijk. Heb je hulp en/of begeleiding nodig? Neem dan contact met ons op via heartbeatfestival@eur.nl

Privacy Statement

Op het Heartbeat Festival zullen foto’s en video’s worden gemaakt die na afloop op onze website of social media kanalen kunnen worden geplaatst. Voor meer informatie over hoe de Erasmus Universiteit Rotterdam omgaat met jouw persoonsgegevens, bekijk ons privacy statement.

Vragen

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stuur dan een bericht naar ceremonies@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen