Making minds matter
Opening Academisch Jaar

Opening Academisch Jaar

De Erasmus Universiteit Rotterdam viert op 31 augustus 2020 de officiële opening van het nieuwe academische jaar. Door de beperkingen vanwege het coronavirus zal er dit jaar een alternatieve ceremonie in de Aula op campus Woudestein plaatsvinden, in aanwezigheid van een zeer beperkt aantal studenten, medewerkers en gasten. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de live-uitzending van de ceremonie online te bekijken. Je moet je wel vooraf aanmelden.

Programma

Tijdens de Opening Academisch Jaar vieren we de samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, de stad Rotterdam, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven. Enkele van de gasten die u op het podium mag verwachten, zijn: Burgemeester Ahmed Aboutaleb, professor Semiha Denktaş, rector magnificus Rutger Engels, professor Eveline Crone, professor Arfan Ikram, presentator Wilfried de Jong en artiesten Emma Heesters en Rolf Sanchez. En niet te vergeten: alle prijswinnaars van de belangrijkste universitaire prijzen!

Registratie Opening Academisch jaar 2020 - 2021

Registreer nu voor de Opening van het Academisch jaar 2020 - 2021!

Zijn er nog vragen over (de aanmelding voor) de Opening Academisch Jaar en/of is aanvullende informatie gewenst dan kun je altijd een mail sturen naar ceremonies@eur.nl.

Foto’s en video’s

De foto's die worden gemaakt tijdens De Opening Academisch Jaar 2020 worden na afloop geplaatst op de website of de Facebookpagina van de EUR. Als je een foto waar jij op staat offline wilt laten halen, kun je dit bij ons aangeven door een mail te sturen naar ceremonies@eur.nl. Meer informatie vind je in het privacyreglement van de universiteit.

Opening Academisch Jaar 2019 - 2020

Hieronder zijn video's en foto's te vinden van de Opening Academisch Jaar van vorig jaar.

Aftermovie Opening Academisch Jaar 2019-2020

Livestream

De ceremonie van de Opening Academisch Jaar 2019-2020 is vastgelegd met een livestream.

Opening Academisch Jaar 2019-2020

Fotografen: Michelle Muus en Arie Kers.