Leading today, shaping tomorrow

Dies Natalis 2020

Op vrijdag 6 november 2020 vieren we de 107de Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het overweldigende succes van de uitzending van de Opening Academisch Jaar met ruim 16.000 kijkers wereldwijd, viert de universiteit haar verjaardag nu ook voor het eerst volledig virtueel (online). De Dies Natalis 2020 heeft als thema ‘Leading today, shaping tomorrow’.

  Dies Natalis 2020

  Programma Dies Natalis

  • Bijdragen van twee topsprekers: internationaal vermaard architecte Francine Houben en succesvol ondernemer en EUR-alumnus Frank Slootman.
  • De uitreiking van twee eredoctoraten aan professor Jane Dutton (University of Michigan) en professor Katharina Pistor (Columbia University) door promotoren van Rotterdam School of Management en Erasmus School of Law.
  • De uitreiking van de FAME Athena Award aan professor Antoinette de Bont vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan het bevorderen van genderdiversiteit en inclusie aan de Erasmus Universiteit.
  • Een speech van collegevoorzitter Ed Brinksma.
  • Optredens van spoken word artist Kevin ‘Blaxtar’ de Randamie over Making Minds Matter, het motto van de universiteit.
  • Een gesprek van rector magnificus Rutger Engels met studenten over leiderschap en de relevantie van universiteiten.
  • Machteld Schoep

   Francine Houben is architect-directeur en een van de oprichters van Mecanoo architecten in Delft. Het oeuvre van Francine Houben haar architectuur is breed en omvat projecten als universiteiten, bibliotheken, theaters, woonwijken, musea en hotels. Haar meest recente gebouw is de Library of Birmingham (2013). Ze heeft zitting in de Klankbord-groep Ruimtelijke Kwaliteit Rotterdam en maakt deel uit van het bestuur van het International Film Festival Rotterdam.

   Snowflake

   Frank Slootman heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer en en leidinggevende in de software-branche.Na deze zomer bracht hij voor de derde keer op rij een groot IT-bedrijf naar de beurs: Snowflake. Het maakte hem in één klap miljardair. Frank Slootman is een selfmade man. Hij werd geboren in Huizen, studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vertrok in 1984 naar Silicon Valley.

  • Professor Jane Dutton, Robert L. Kahn Distinguished University Professor aan de Universiteit van Michigan, ontvangt een eredoctoraat op aanbeveling van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM). Ere-promotor is hoogleraar Joep Cornelissen.

   Professor Katharina Pistor, Edwin B. Parker Professor of Comparative Law en Director of the Center on Global Legal Transformation op Columbia Law School of Columbia University in New York, krijgt een eredoctoraat op aanbeveling van de Erasmus School of Law, Erasmus University (ESL).