Dies natalis 2021: Making Health technology work for society

Dies Natalis 2021

Arie Kers

Wat doet Erasmus Universiteit Rotterdam om de wereld gezonder te maken? Hoe kunnen technologische innovaties succesvol worden ingebed in onze samenleving? Met welke partners werken we daaraan samen en hoe?

Op maandag 8 november 2021 werd 108ste dies natalis van Erasmus Universiteit Rotterdam gevierd. Deze stond in het teken van Health Technology & Society.

Arie Kers

De inspirerende middag kende bijdragen van o.a. onze nieuwe rector magnificus Annelien Bredenoord en Jan Kimpen (Chief Medical Officer bij Philips). Ook werden twee eredoctoraten en de FAME Athena Award uitgereikt. De muzikale omlijsting kwam van de Rotterdamse zangeres Froukje.

Ethiek en impactvolle innovaties

Prof.dr. Bredenoord sprak in haar diesrede over haar vakgebied van ethiek van biomedische innovatie. Wat kan de EUR doen om health technology een positieve impact te laten maken in de samenleving? Bredenoord benadrukt het belang voor de EUR-gemeenschap om bruggen te slaan en actief samen te werken met maatschappelijke partners; innovatie gebeurt immers niet in isolatie.

Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Royal Philips, schetste een bedrijfsmatig perspectief op het thema, met uitdagingen en kansen om – in nauwe samenwerking met o.a. universiteiten en eindgebruikers – te komen tot impactvolle technologische innovaties in de gezondheidszorg voor individu en samenleving. Ook Frans van Houten (EUR-alumnus, voorzitter RvT Erasmus Trustfonds en ceo Royal Philips) deed op afstand een bijdrage over de samenwerking tussen de EUR en Philips.

Aftermovie - Dies Natalis 2021

Eredoctoraten

Er werden twee eredoctoraten uitgereikt aan:

 • Karl Deisseroth - D. H. Chen Professor, Professor of Bioengineering and of Psychiatry and Behavioral Sciences, Stanford University
  Erepromotor - prof.dr. Chris de Zeeuw (Erasmus MC)
   
 • Trisha Greenhalgh –  Professor of Primary Care Health Sciences and Fellow of Green Templeton College,University of Oxford
  Erepromotor - prof.dr. Roland Bal (Erasmus School of Health Policy & Management)
Prof.dr. Hanneke Takkenberg
Arie Kers

FAME Athena Award

Prof.dr. Hanneke Takkenberg kreeg tijdens de viering de FAME Athena Award 2021 uitgereikt, vanwege haar actieve promotie van vrouwelijk leiderschap. Female Academics Moving to Equity (FAME) prees professor Takkenberg om haar talloze inspanningen en initiatieven om genderongelijkheid tegen te gaan, zoals het oprichten van VENA (het Erasmus MC-netwerk voor academische vrouwen) en de Diversity & Inclusion Office van EUR.

Fotoalbum Dies Natalis 2021

Fotoalbum Dies Natalis 2021

Fotoalbum Dies Natalis 2021

1/12
Alexander Santos Lima
2/12
Alexander Santos Lima
3/12
Alexander Santos Lima
4/12
Alexander Santos Lima
5/12
Alexander Santos Lima
6/12
Alexander Santos Lima
7/12
Alexander Santos Lima
8/12
Alexander Santos Lima
9/12
Alexander Santos Lima
10/12
Alexander Santos Lima
11/12
Alexander Santos Lima
12/12
Alexander Santos Lima

Samenwerking voor bijzonder podium

Voor de invulling van het podium mochten we gebruikmaken van opvallende historische objecten van Erasmus MC Erfgoed, de collectie boeken met patiëntervaringen van de Universiteitsbibliotheek (een samenwerking van de UB met de faculteit ESHPM) en de collectie EUR Academisch Erfgoed.

Contact

E-mailadres
ceremonies@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen