Making Health technology work for society

Op maandag 8 november 2021 van 15.00 tot 16.30 vieren we de 108ste dies natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze staat in het teken van Health Technology & Society.

Wat doet Erasmus Universiteit Rotterdam om de wereld gezonder te maken? Hoe kunnen technologische innovaties succesvol worden ingebed in onze samenleving? Met welke partners werken we daaraan samen en hoe?

Aanmelden

Registratie via het online aanmeldformulier is verplicht voor toegang tot het diesprogramma in de Aula en de borrel. De voertaal is Engels. Zijn er nog vragen over (de aanmelding voor) de dies natalis en/of is aanvullende informatie gewenst dan kunt u altijd een mail sturen naar ceremonies@eur.nl

Eredoctoraten

Er worden twee eredoctoraten uitgereikt aan:

 • Karl Deisseroth - D. H. Chen Professor, Professor of Bioengineering and of Psychiatry and Behavioral Sciences, Stanford University
  Erepromotor - prof.dr. Chris de Zeeuw (Erasmus MC)
   
 • Trisha Greenhalgh –  Professor of Primary Care Health Sciences and Fellow of Green Templeton College,University of Oxford
  Erepromotor - prof.dr. Roland Bal (Erasmus School of Health Policy & Management)

Nieuwe rector magnificus en bedrijfsmatig perspectief

Onze nieuwe rector magnificus, Annelien Bredenoord, spreekt over haar vakgebied van ethiek van biomedische innovatie, het belang van co-creatie en de convergentie tussen de EUR, Erasmus MC en TU Delft. Daarnaast schetst Jan van Kimpen, Chief Medical Officer bij Royal Philips, een bedrijfsmatig perspectief met uitdagingen en kansen om – in nauwe samenwerking met o.a. universiteiten en eindgebruikers - te komen tot impactvolle technologische innovaties in de gezondheidszorg voor individu en samenleving. Met bijdragen van Frans van Houten (EUR alumnus, voorzitter RvT Erasmus Trustfonds en ceo Royal Philips).

Michelle Muus

FAME Athena Award

Tijdens de dies wordt bovendien de FAME Athena Award uitgereikt aan een universitaire medewerker, student of groep die zich buitengewoon heeft ingespannen om vrouwelijk talent te promoten.

Lees meer over de Athena Awards
Patrick Kenawy

Froukje Veenstra

Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. In mei 2020 verscheen haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s. Beide singles zijn in korte tijd goed voor honderdduizenden views en elk meer dan een miljoen streams. Met de release van haar EP Licht en Donker in 2021 bezegelt ze haar definitieve doorbraak.

Online bijwonen en terugkijken

De 108e dies natalis is ook te zien via een livestream die t.z.t. openbaar toegankelijk is via deze pagina. Na afloop van de dies zijn de opnamen hier ook terug te kijken.

Covid-19

Uiteraard besteedt de Erasmus Universiteit de uiterste aandacht aan de veiligheid van u en de andere genodigden. De universiteit volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond met betrekking tot het coronavirus. Concreet betekent dit:

 • We vragen iedereen, ongeacht of men (volledig) gevaccineerd is, om bij klachten thuis te blijven.
 • De volledige capaciteit van de Aula zal gebruikt worden, zonder de 1,5 meterregel, mondkapje of coronatoegangsbewijs.

Voor meer informatie over Covid-19-maatregelen kijkt u op eur.nl/corona.

Fotografie & video

Tijdens de dies natalis worden foto’s en video-opnames gemaakt. Het kan zijn dat u herkenbaar in beeld komt. Als bezoeker geeft u toestemming voor het opslaan en gebruiken van deze beelden voor commerciële doeleinden.

Dies Natalis 2020

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen