Leading today, shaping tomorrow

Dies Natalis 2020

Erasmus Universiteit Rotterdam viert op vrijdag 6 november 2020 haar 107e verjaardag met de Dies Natalis.

Het jubileum van de universiteit wordt traditioneel gevierd met een feestelijk evenement op campus Woudestein. De uitreiking omvat altijd een openingswoord van de rector magnificus, de uitreiking van twee eredoctoraten, de uitreiking van de FAME Athena Award en bijdragen van gerenommeerde sprekers.

Ter gelegenheid van de Dies Natalis reikt de Erasmus Universiteit Rotterdam traditiegetrouw eredoctoraten uit aan individuen als waardering voor hun bijzondere bijdrage aan wetenschap en samenleving. De eredoctoraten van dit jaar zijn genomineerd door de Rotterdam School of Management (bestaat dit jaar 50 jaar) en de Erasmus School of Law.

De FAME Athena Award wordt uitgereikt aan een medewerker van de universiteit die zich buitengewoon heeft ingespannen om vrouwelijk talent te promoten - en daarbij een goed voorbeeld heeft gegeven aan hun collega's.

Daarnaast is er een panel aanwezig waarin Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten in Delft en Frank Slootman, topman bij Snowflake in de Verenigde Staten, aan het woord komen.

Door de huidige coronasituatie kunnen wij maar een beperkt aantal genodigden verwelkomen. Anderen kunnen de 107e Dies Natalis live online bekijken.

* Het volledige programma wordt binnenkort op deze pagina bijgewerkt.

 • Francine Houben - Dies Natalis 2020
  Machteld Schoep

  Francine Houben is architect-directeur en een van de oprichters van Mecanoo architecten in Delft. Het oeuvre van Francine Houben haar architectuur is breed en omvat projecten als universiteiten, bibliotheken, theaters, woonwijken, musea en hotels. Haar meest recente gebouw is de Library of Birmingham (2013). Ze heeft zitting in de Klankbord-groep Ruimtelijke Kwaliteit Rotterdam en maakt deel uit van het bestuur van het International Film Festival Rotterdam.

  Frank Slootman - Dies Natalis 2020
  Snowflake

  Frank Slootman heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer en en leidinggevende in de software-branche. Na deze zomer bracht hij voor de derde keer op rij een groot IT-bedrijf naar de beurs: Snowflake. Het maakte hem in één klap miljardair. Frank Slootman is een selfmade man. Hij werd geboren in Huizen, studeerde in Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vertrok in de jaren negentig naar Silicon Valley.

 • Professor Jane Dutton, Robert L. Kahn Distinguished University Professor aan de Universiteit van Michigan, ontvangt een eredoctoraat op aanbeveling van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM). Ere-promotor is hoogleraar Joep Cornelissen.

  Professor Katharina Pistor, Edwin B. Parker Professor of Comparative Law en Director of the Center on Global Legal Transformation op Columbia Law School of Columbia University in New York, krijgt een eredoctoraat op aanbeveling van de Erasmus School of Law, Erasmus University (ESL).

Dies Natalis 2019 in honour of Jan Tinbergen

Dies Natalis 2019