Rotterdamlezing

Hand in Hand: Erasmus en wat Rotterdammers bindt
Audience of Rotterdam Lecture 2022.

De stad verbinden we met onze universiteit door het overdragen van kennis bij maatschappelijke uitdagingen, dat is de Rotterdamlezing.

De 19e Rotterdamlezing wordt gegeven door Ronald van Raak, hoogleraar Erasmiaanse Waarden, op 15 mei 2023 in Debatpodium Arminius. Gedeelde waarden in een samenleving waarin verharding, polarisatie en fragmentatie een rol spelen, staan centraal in de lezing. Besproken wordt hoe juist die gedeelde waarden Rotterdammers kan binden.

Ronald besteedt hier extra aandacht aan Erasmus, wie zelf leefde in een tijd van polarisatie en een tijd van nieuwe media. Wat kunnen we leren van de filosofie van Erasmus over waarden en wat ons bindt in de huidige, Rotterdamse samenleving?

Portret van hoogleraar Ronald van Raak.
Logo van Erasmus Trustfonds.

De Rotterdamlezing is sinds 2003 een cadeau van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de stad. De universiteit zoekt actief verbinding met de stad door te onderzoeken wat er onder haar bewoners leeft en bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De lezingen hebben altijd een scherp oog voor de meest actuele vragen voor Rotterdam.
Het Erasmus Trustfonds is medeorganisator van deze avond. Bekijk de website van het Erasmus Trustfonds voor meer informatie.

Voertaal Nederlands

De voertaal van de Rotterdamlezing is Nederlands. Als u zich heeft aangemeld, kunt u de lezing kosteloos bijwonen.

Locatie

De lezing wordt gehouden in Arminius Debatpodium, Museumpark 3, Rotterdam. Op de website van Arminius vindt u alles over de bereikbaarheid.

Debatpodium Arminius is geheel rolstoeltoegankelijk. Het gebouw beschikt over een lift en invalide toilet. Tevens zijn er twee parkeerplaatsen gereserveerd voor de deur.

Fotografie & video

Tijdens de Rotterdamlezing worden foto’s en video-opnames gemaakt. Het kan zijn dat je herkenbaar in beeld komt. Als bezoeker geef je toestemming voor het opslaan en gebruiken van deze beelden voor commerciële doeleinden.

Vragen

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stuur dan een bericht naar ceremonies@eur.nl.

Vorige edities

Bekijk de thema's en sprekers van de Rotterdamlezingen in voorgaande jaren

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen