Rotterdamlezing

Van je familie moet je het hebben!

De stad verbinden we met onze universiteit door het overdragen van kennis bij maatschappelijke uitdagingen, dat is de Rotterdamlezing.

De Rotterdamlezing is sinds 2003 een cadeau van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de stad. De universiteit zoekt actief verbinding met de stad door te onderzoeken wat er onder haar bewoners leeft en bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De lezingen hebben altijd een scherp oog voor de meest actuele vragen voor Rotterdam.
Het Erasmus Trustfonds is medeorganisator van deze avond. Bekijk de website van het Erasmus Trustfonds voor meer informatie.

Lezing 23 mei 2022

Rotterdamlezing 2022 van Renske Keizer - hoogtepunten

Op maandagavond 23 mei organiseerde de Erasmus Universiteit de 18e Rotterdamlezing. Prof.dr. Renske Keizer gaf een lezing binnen het thema brede welvaart: Van je familie moet je het hebben! Hiermee wil de universiteit kennis overdragen rondom de rol van familie in het voortbestaan van ongelijkheid. Het volledige avondprogramma van de Rotterdamlezing is hier terug te kijken.  Lees ook het interview dat NRC had met Renske Keizer.

Familiesocioloog Renske Keizer

Keizer, hoogleraar Familiesociologie aan de EUR, vertelde over de invloed die familie heeft op de ontwikkelingsuitkomsten van kinderen, waarbij zij inzoomt op vaders en moeders. Daarnaast legde ze uit welke rol familie kan spelen in het in stand houden, vergroten, of verkleinen van sociale ongelijkheid. Hierbij besprak Keizer het belang van nationale context en liet ze zien hoe beleid en interventies de ongelijkheid in de ontwikkelingsuitkomsten van kinderen kunnen verkleinen.

Vragen 

Heb je vraag of opmerking naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stuur dan een bericht naar ceremonies@eur.nl.

Vorige edities

Bekijk de thema's en sprekers van de Rotterdamlezingen in voorgaande jaren

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen