Onderwijsroute HBO/WO

Dutch NT2 - Language & Training Centre (2017)

Vanaf heden is het Language & Training Centre (Erasmus Universiteit) verantwoordelijk voor de Onderwijsroute HBO/WO, een intensief traject, dat deel uitmaakt van de nieuwe Wet Inburgering 2021.

Huidige NT2-cursussen

Onze intensieve dagcursussen NT2-cursussen ter voorbereiding op de Staatsexamens komen te vervallen. De trajecten die reeds begonnen zijn maken we af, maar we nemen geen nieuwe cursisten meer aan.

De inschrijving voor de intensieve dagcursussen NT2 is dus vanaf nu gesloten. We bieden nog wel avondcursussen Nederlands aan, maar let op: de avondcursussen kunnen NIET betaald worden met een DUO-lening (bestemd voor Inburgering).

Voor wie is de Onderwijsroute HBO/WO?

De Onderwijsroute HBO/WO is voor nieuwkomers (statushouders) die vanaf 1 januari 2022 beginnen met inburgeren en die na de inburgering verder willen studeren in het Nederlandse beroepsonderwijs of in het wetenschappelijk onderwijs.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Neem contact op met jouw gemeente voor meer informatie over mogelijke deelname. Aanmelden voor het programma van de Onderwijsroute HBO/WO, gaat via de gemeente.

Weet je niet welk inburgeringsprogramma op jou van toepassing is? Dan kan dit stappenplanmisschien helpen. Zie hier voor meer informatie over de nieuwe Wet Inburgering 2021.

Wanneer kun je de Onderwijsroute HBO/WO volgen?

  • Je valt onder de nieuwe Wet Inburgering 2021;
  • Je bent een nieuwkomer en woont in de gemeente Rotterdam (of een regiogemeente);
  • Je hebt een ‘brede intake’ gehad bij de gemeente, en bent bij ons aangemeld en uitkomst van de LTC intake is dat de Onderwijsroute; HBO/WO het meest geschikte programma voor jou is.

Val je onder de oude Wet Inburgering 2013, en zoek je een taalschool waar je NT2-les kunt volgen? Kijk dan op deze site.

Contact

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie over de Onderwijsroute HBO/WO nog vragen, stel deze aan jouw contactpersoon bij de gemeente. Je kunt ons ook een vraag stellen via onderwijsroute@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen