Projecten

Zou u graag gebruik maken van onze expertise? Wij staan er altijd voor open kennis te delen met sociale partners en een breder publiek. We dragen bij aan het analyseren en oplossen van problemen in de volgende gebieden.

Mode

De mode-industrie is de plek waar design en ondernemerschap samen komen. Een groeiende bewustwording van werkomstandigheden en materiaalkeuze in het productieproces vragen om een creatieve innovatie in de mode-industrie.

Games

Gamification stimuleert projecten die pleiten voor gedragsveranderingen. Elementen van gamification kunnen ook toegepast worden in het ontwerp van MOOC’s (Massive Open Online Courses) en zo studenten ondersteunen in hun leerproces.

Festival in Rotterdam
Iris van den Broek

Muziek

De structuur van de muziekindustrie is erg zichtbaar: hitlijsten, talentenjachten, grote muzieklabels en onafhankelijke creatievelingen maken allemaal deel uit van deze sector. De Erasmus Universiteit Rotterdam focust zijn onderzoek op carrières, publiek, auteursrecht en muziek in relatie tot media.

Van De Kunst der Selfies tot het maken van plastic uit

Kunst

Naast  bekende zaken zoals het produceren, exposeren en kopen van kunst, kent de kunstwereld ontastbare aspecten, zoals betekenisgeving en waardeconstructie. Onze experts op het gebied van kunstcreatieve industrie verdiepen zich inal deze facetten.

Cultural Entrepreneurship
Wim de Kam

Creatief ondernemerschap

Onze wetenschappers in dit veld onderzoeken innovatieve ontwikkelingen in de zakenwereld, de manier waarop creatieve ondernemers vorm geven aan hun onderneming  en de manier waarop de creatieve industrie zich mondiaal ontwikkelt.

Telefoon met apps

Media & ICT

De ICT ontwikkelt zich in een hoog tempo en omvat velden als technologie en creativiteit. Sommige media bereiken steeds grotere publieken en er ontstaan nieuwe manieren om informatie over te brengen. Onze experts bestuderen daarom de impact van media en ICT.

RGHI - header - favela

(Media)-toerisme

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in het zien van de locatie waar hun favoriete film, kunstwerk of historische gebeurtenis is ‘ontstaan’ – of ze deze nu in het echt of online zien.

Cultureel erfgoed

Hoe werpt de geschiedenis licht op de hedendaagse samenleving? En hoe identificeren mensen zich met tradities? Onze experts bestuderen de manier waarop globalisatie en technologische ontwikkelingen het culturele erfgoed beïnvloeden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen