Erasmus Sustainability Hub

Duurzame studenten, onderzoekers en organisaties met elkaar verbinden
Vier teamleden van de Erasmus Sustainability Hub poseren lachend

In de levendige gangen van de Erasmus Universiteit Rotterdam worden steeds meer studenten en docenten zich bewust van hun gedeelde verantwoordelijkheid om duurzaamheid te integreren in hun dagelijks leven. De Erasmus Sustainability Hub (ESH) is een dynamische hub die ontworpen is om deze grassroots-beweging te bevorderen met warmte en aanmoediging.

De Erasmus Sustainability Hub (ESH) is de centrale locatie op de campus die studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam verbindt met een divers spectrum van duurzaamheidsgerichte academici, organisaties, bedrijven, overheidsprojecten en allerlei soorten praktijken. ESH vormt de cruciale verbinding tussen de gemeenschap van de Erasmus Universiteit en transformerende initiatieven en projecten voor duurzaamheid. We zetten ons in voor een groenere toekomst. Doe met ons mee in deze inspirerende onderneming terwijl we verandering bepleiten en een duurzamere wereld cultiveren, te beginnen hier op onze campus.

Unieke Waarde-propositie

Alle studenten van Erasmus Universiteit opgelet! Wil je een echte impact hebben op het milieu en onze gemeenschap? Word lid van de Erasmus Sustainability Hub, een door studenten geleide vereniging die voorop loopt bij het promoten van duurzame praktijken op de campus. Wij geloven dat ons werk belangrijk en relevant is voor de universitaire gemeenschap en het bredere publiek.

We werken nauw samen met andere studentengroepen, afdelingen en organisaties om samen te werken en onze impact te vergroten. Onze vereniging dient als platform voor studenten om met elkaar in contact te komen, te leren en actie te ondernemen op het gebied van duurzaamheid. We hebben ook actief samengewerkt met het universiteitsbestuur om duurzaam beleid en duurzame praktijken in te voeren. Onze activistische inspanningen zijn succesvol geweest in het verhogen van het bewustzijn en het teweegbrengen van positieve veranderingen op de campus.

Als lid van de Erasmus Sustainability Hub maak je deel uit van een gepassioneerd en toegewijd team dat werkt aan een duurzame toekomst. Je kunt exclusieve evenementen bijwonen, als eerste op de hoogte zijn van duurzame gebeurtenissen op de campus en deel uitmaken van een beweging die een verschil maakt. Als je deel wilt uitmaken van deze beweging, nodigen we je uit om gratis lid te worden van onze vereniging en een verschil te maken in onze gemeenschap.

Mis deze kans niet om actie te ondernemen en een Changemaker te worden. Word lid van de Erasmus Sustainability Hub!

Een ‘hier en nu’ mentaliteit om duurzaamheid toepasbaar te maken op het dagelijkse universiteitsleven

De ESH bindt alle duurzame initiatieven nauw samen, wat resulteert in een grote groep mensen die samenwerkt om een verandering aan te brengen. We zijn allemaal verbonden door onze toewijding aan duurzaamheid en het maken van een betekenisvol verschil binnen onze universiteit om een voorbeeld te zijn voor de rest van de wereld. Wij geloven dat duurzame ontwikkeling fundamenteel is om te voorzien in de behoeftes van de huidige en toekomstige generaties. Bovendien geloven we dat studenten een hoofdrol kunnen spelen in het mogelijk maken van deze ontwikkeling, vanuit een ‘hier en nu’ mentaliteit om duurzaamheid toepasbaar te maken op ons dagelijkse universiteitsleven. We stellen de studenten voor om deze kennis en praktijken mee te nemen in hun toekomstige leven en carrières.

Duurzame projecten en evenementen

Alle projecten en evenementen van de ESH zijn gericht op zes thema’s: duurzaam afval, duurzame mode, duurzame landbouw, duurzaam onderwijs, een duurzame economie & samenleving en duurzame voeding. Verschillende studenten vertegenwoordigen deze thema’s en organiseren allerlei soorten activiteiten om studenten bewust te maken van deze thema’s en te inspireren om hier zelf verandering in aan te brengen. De Erasmus Sustainability Hub heeft verschillende initiatieven opgericht:

 • Rethink Apparel is een initiatief dat tot doel heeft het bewustzijn te vergroten over de noodzaak van ecologische en sociale duurzaamheid binnen de mode-industrie. Ze organiseren maandelijkse clothing swaps om modeverspilling tegen te gaan in de kledingkasten van studenten en creëren een grote gedeelde garderobe in de gemeenschap. Ze organiseren ook andere evenementen zoals modeshows, tentoonstellingen, Fashion Revolution Week en meer!

  Two women shopping
 • Het Erasmus FoodLab is een experimentele speeltuin voor zowel academisch als veldonderzoek naar de marketing van gezond, duurzaam en plantaardig voedsel. Het FoodLab bevindt zich in de Hub. Studenten, onderzoekers, koks, voedingsondernemers en professionals komen hier samen om duurzaam te koken en te eten. Het studententeam van het Erasmus FoodLab begeleidt elke woensdag plantaardige kookworkshops voor studenten en organiseert verschillende evenementen om een gezonde en duurzame levensstijl op campus te promoten.

  Students of Eramus School of Economics together with Pinar Coskun
  Erasmus School of Economics
 • Het hoogtepunt van het jaar nadert zich snel: de Erasmus Sustainability Days (ESD). Tijdens dit driedaagse evenement verandert de hele universiteit in een hub van duurzaamheid, waar studenten worden ondergedompeld in een wereld van inspiratie en verbinding. Van inspirerende sprekers tot innovatieve bedrijven en grensverleggende initiatieven, biedt ESD een unieke kans voor studenten om deel te nemen aan de voorhoede van het duurzaamheidsdebat. Mis deze transformatieve ervaring niet. We komen samen om een duurzamere toekomst voor iedereen te verkennen en vorm te geven.

  Erasmus Sustainability Days logo

Ook meedoen? 

Op de Erasmus Universiteit Rotterdam is er zowel nationaal als internationaal een groeiende gemeenschap van mensen die zich bewust zijn van de duurzaamheidskwesties waarmee we worden geconfronteerd en die zich genoodzaakt voelen om actie te ondernemen. De Erasmus Sustainability Hub is dé plek op de campus waar we alle studenten en werknemers uitnodigingen om na te denken over deze problemen. Samen creëren we campagnes, projecten en meer om het bewustzijn over duurzaamheidskwesties te vergroten en actie te ondernemen. Je kan gratis een actief lid worden van onze gemeenschap. Door lid te worden, ontvang je korting op evenementen die georganiseerd worden door onszelf of onze partners, heb je de mogelijkheid om actief deel te nemen aan projecten en vooral om gelijkgestemde studenten te ontmoeten die ook om het milieu geven.

Leden hebben ook de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor een bestuurspositie of lid te worden van een commissie. Dit kan ieder jaar rond mei. 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen