De missie volgens de Strategie 2024 van de Erasmus Universiteit is het creëren van positieve maatschappelijke impact, met de SDGs als leidraad. Daarom moet duurzaamheid een integraal onderdeel van ons onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering worden. De EUR onderschrijft de klimaat- en ecologische noodtoestand waarin we verkeren, en werkt daarom aan een versnelde uitvoering van een ambitieus duurzaamheidsprogramma, waarbij de Erasmus gemeenschap actief wordt betrokken. Studenten dragen actief bij in de Erasmus Sustainability Hub, de Eureka week, faculteitsraden en de U-Raad.
Unieke Waarde Propositie van de ESH
"De Erasmus Sustainability Hub wordt geleid door een toegewijd bestuur van studenten die onvermoeibaar werken om impactvolle evenementen te creëren, duurzaamheid op de campus te promoten en samen te werken met het universiteitsbestuur. Hun passie en toewijding stimuleren de missie van de vereniging om het bewustzijn te vergroten en duurzame praktijken te bevorderen onder studenten en personeel.
Onze bestuursleden werken niet alleen, ze leiden commissies die bestaan uit actieve leden die hun tijd vrijwillig besteden aan het ondersteunen van de Erasmus Sustainability Hub. Deze commissies richten zich op specifieke gebieden zoals evenementen, communicatie, activisme en partnerschappen, en zijn essentieel voor ons succes in het verhogen van het bewustzijn en het bevorderen van duurzame praktijken op de campus.
Word lid van de Hub en wordt een Changemaker door exclusieve evenementen bij te wonen, als eerste op de hoogte te zijn van duurzame gebeurtenissen op de campus en deel uit te maken van het activisme!
Meld je gratis aan en maak deel uit van de oplossing voor een duurzame toekomst."

Onderwijs voor duurzaamheid
Met de aangescherpte ambitie ‘duurzaamheidsonderwijs voor alle studenten’ komt de garantie dat alle studenten tijdens hun studieloopbaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in aanraking komen met duurzaamheidsonderwijs, inclusief de klimaat- en ecologische noodtoestand. Dit geschiedt op drie manieren: een introductie voor bachelors, keuzevakken en gerichte studiepaden voor specialisatie.

Bijdragen aan de Sustainable Development Goals
De EUR levert een bijdrage aan het onderzoeken en oplossen van de grote uitdagingen van deze tijd en de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) vormen daarbij onze leidraad. Als universiteit zetten we onze investeringen en innovaties in om de SDGs te realiseren.

Erasmus Universiteit Rotterdam en het Rotterdams Klimaatakkoord
Voor de gemeente Rotterdam is de aanpak van klimaatverandering een topprioriteit. De Erasmus Universiteit Rotterdam sluit zich daarbij aan en neemt daarom deel aan het Rotterdams Klimaatakkoord. Daarin is afgesproken dat de CO2-uitstoot van het personenverkeer van de deelnemende organisaties in 2030 minimaal 50% minder is ten opzichte van 2016. We brengen jaarlijks onze CO2 voetafdruk in kaart, en geven uitvoering aan de roadmap duurzame campus.

"We zijn blij met de ambitie en de deals die zijn voortgekomen uit de klimaattafel."
Esmee Tanis
Voorzitter Klimaattafel Consumptie, student econometrie
EUR en de SustainaBul
Elk jaar wordt de Erasmus Universiteit Rotterdam beoordeeld via de SustainaBul duurzaamheidsranglijst door de Studenten voor Morgen. Om duurzaamheid in hoger onderwijs te stimuleren rangschikt SustainaBul Nederlandse hoger onderwijs instituties op hun implementatie en integraliteit van duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en organisatie. In 2021 behaalde de Erasmus Universiteit de 8e plek van de 32 hoger onderwijs instituties die deelnamen. Wij zijn trots op de verbetering ten opzichte van 2020, toen behaalde Erasmus Universiteit de 15e plek, blijven we streven continue vooruitgang te maken en te staan voor duurzaamheid op onze universiteit.