Convergentie in AI, data & digitalization

AI Vrede, Recht & Veiligheid

De hoeveelheid beschikbare data is enorm toegenomen, en vele Artificial Intelligence (AI) technieken hebben zich in de afgelopen tien jaar bewezen. Daarmee geeft AI ons belangrijke tools in handen om maatschappelijke uitdagingen te lijf te gaan. Als we dit samen en vanuit verschillende disciplines doen, dan kunnen we grote stappen nemen. Daarom trekken de Zuid-Hollandse universiteiten en de universitair medisch centra hierin samen op. Centraal staat de samenwerking tussen experts in AI, data en digitalisatie, en experts die met behulp van AI actief zijn in een ander wetenschappelijk domein. In AI en met AI dus.

Illustration of a tesseract

Samenwerking AI, data, digitalisatie en experts

Vanuit die complementariteit bereiden we ons voor op toekomstige uitdagingen. Dit komt terug in ons onderwijs waarin we gezamenlijke minor-programma’s ontwikkelen in AI, data en digitalisatie. Zo bereiden we modules en materialen voor die een plek krijgen in de curricula van alle 85.000 universitair studenten in Zuid-Holland. Ook sluiten we vanuit ons onderzoek aan bij thema’s die een sterk regionaal profiel hebben:

 • Energie en duurzaamheid
 • Gezondheid en zorg
 • Haven en maritiem
 • Vrede, recht en veiligheid
 • Technologische industrie

De AI-hub Zuid-Holland is het cluster dat via de Nederlandse AI Coalitie een belangrijke speler is in het Nederlandse AI-landschap. De samenwerking in de convergentie op AI, data & digitalisatie is daarvan de wetenschappelijke ruggengraat. We bereiden ons voor op de onderzoeksagenda’s die in ontwikkeling zijn en de financieringskansen die daaruit volgen, om zo vanuit AI, data & digitalisering bij te dragen aan de grote regionale, en nationale en internationale maatschappelijke uitdagingen.

Events

 • Lancering Erasmian Language Model

  De lancering van het Erasmian Language Model houdt een demonstratie in van 's werelds eerste grote taalmodel door, met en voor de academische wereld.
  ELM logo

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen