Holografie in het onderwijs

Dit academisch jaar onderzoekt de Community for Learning & Innovation (CLI) hoe holografie kan worden ingezet voor het onderwijs. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de innovatieve Holobox. 

De Holobox, een lichtbox met een ledscherm, biedt de mogelijkheid om levensgrote hologrammen van zowel mensen als objecten te projecteren. Deze veelzijdige tool gaat verder dan het afspelen van vooraf opgenomen video’s of animaties: er kunnen ook live presentaties plaatsvinden via de Holobox. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een hoogleraar vanaf de andere kant van de wereld voor een groep te zetten of om een collegezaal uit te breiden. Met de toevoeging van een geïntegreerde camera en microfoon kan publiek actief deelnemen aan de sessie door vragen te stellen aan de spreker.

Project

Van Q2 2023 tot Q2 2024 onderzoekt de CLI wat holografie voor het onderwijs kan betekenen. Samen met studenten en docenten worden de kansen onderzocht en wordt gekeken hoe de Holobox zo goed mogelijk kan worden ingezet. Om de mogelijkheden te onderzoeken en ervaringen op te doen, worden er regelmatig testmomenten georganiseerd in het Education Lab.

De afgelopen tijd hebben meerdere experimenten plaatsgevonden, zoals:

  • Hololunches: lunchsessies waarbij een spreker van een andere universiteit wordt geprojecteerd en een presentatie geeft.
  • Skillstraining: trainingen van LifeVersity om studenten te helpen met het verbeteren van hun presentatieskills. Via de Holobox konden cursisten zichzelf terugzien en reflecteren op hun presentatiehouding.
  • Projectie van historische figuren - zoals Desiderius Erasmus zelf!

Meer informatie

Ben jij benieuwd wat de Holobox voor jou kan betekenen? Wil je de tool in actie zien? Of heb je ideeën voor het inzetten van de Holobox? Neem dan contact op met Bram van Essen of kom naar een van de volgende hololunches!

Bram van Essen

CLI projectmanager

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen