Studio

Filmstudio op Campus Woudestein.

De studio-omgeving heeft een grote opnamestudio, twee kleinere DIY-booths en een podcast studio. Er is ook een visagieruimte, een regieruimte, en een montageruimte. De studio kan gebruikt worden door docenten, support staff en studenten die werken aan het innoveren van onderwijs, maar ook voor andere projecten.

Waarvoor wil je de studio gebruiken?

De studiomedewerkers ondersteunen je graag bij het organiseren van live-evenementen als talkshows of webinars.

Planning en intake
Om te beginnen vul je het formulier onderaan deze pagina zover mogelijk in. Na ontvangst van het ingevulde formulier kijken we of de gewenste datum beschikbaar is. Vervolgens plannen we een intake met je in om je ideeën verder uit te werken. Op basis van deze intake en je budget wordt een offerte opgesteld.

Tijden
Hoewel opnames bij voorkeur plaatsvinden tussen 9:00 en 17:00, maken we voor live evenementen in de avond soms een uitzondering. Geef tijdens het invullen van het aanvraagformulier duidelijk aan dat het om een evenement in de avond gaat. Let op: live evenementen vragen meestal veel voorbereiding en tijd. Contacteer ons daarom tenminste anderhalve maand van tevoren.

Dies Natalis 2020

Dies Natalis 2020

RSM Open Lecture: Challenges and Opportunities of AI

Erasmus TV 41

Erasmus TV 41 - How are students feeling about the transition to online education?

Als je de studio wilt gebruiken voor het opnemen van professionele video’s die naar buiten toe worden gecommuniceerd (bijvoorbeeld voor een MOOC of informatievideo), dan kun je terecht in Studio 1.

Doorgeven ideeën
Laat ons in het formulier onderaan deze pagina weten wat je wensen en ideeën zijn voor de video’s. Bijvoorbeeld hoeveel video’s je wilt opnemen, wat de deadline van het project is, en wat je ideeën zijn over de vormgeving. Mocht je al materiaal hebben rondom dit project, bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie of script, upload dit dan als bijlage. 

Intake en offerte
Na ontvangst van het ingevulde formulier plannen we een intake met je in waarin we je ideeën verder uitwerken. Op basis van de intake stellen we een offerte op.

Tijden
Let op: de studio is regelmatig voor een maand volgeboekt. Om deze reden adviseren we je om ons ruim anderhalve maand voordat je wilt beginnen met opnemen te contacteren. Opnames vinden plaats van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00.

Innovatieproject
Draagt je project bij aan vernieuwing en verbetering van het initiële onderwijs? Dan kom je misschien in aanmerking voor (financiële) ondersteuning van de CLI. Klik hier voor meer informatie over de aanvraag van een innovatieproject.

Trailer Sustainable Finance

Master in Philosophy

Wil je korte video’s opnemen als ondersteuning van je onderwijsmateriaal? Boek dan een DIY booth! In een DIY booth kun je zelfstandig, op een moment dat jou uitkomt, goede kwaliteit video’s opnemen. 

Op dit moment zijn de DIY booth's alleen te gebruiken voor docenten en andere medewerkers van de Erasmus Universiteit. Alle informatie over hoe je een booth kunt boeken en hoe je je het beste kunt voorbereiden, vind je door te klikken op 'Meer informatie'. Let op: je kunt voor het reserveren van een booth dus niet langer het aanvraagformulier gebruiken!

Meer informatie

Voor het opnemen van een podcast kun je gebruik maken van de podcaststudio. Deze studio bevindt zich boven de aula. De studio is ingericht met een tafel met vier microfoons. 

Reserveren
Geef in het formulier onderaan deze webpagina aan dat je een podcast op wilt nemen, en op welke datum. Wij plannen vervolgens een korte intake met je in, om de opname te bespreken. De podcaststudio is beschikbaar van maandag t/m vrijdag, van 9:00 tot 17:00.

Benodigdheden
Neem voor de opname je eigen laptop mee. Om de opname te kunnen doen moet Audacity gedownload zijn op je laptop. Je kunt Audacity downloaden via hun website, of via het Software Center van de EUR. In de studio zelf is een gebruikershandleiding beschikbaar. Let op: opnames in de podcaststudio gebeuren zonder begeleiding van een technicus.

Kosten
Een opname in de podcaststudio is kosteloos (maximaal 4 uur).

Editing
Editing zit niet in de kosten begrepen. Mocht je willen dat iemand uit de studio de podcast edit, dan kost dit €70 per manuur extra.  

Publiceren
Neem voor het publiceren van je podcast contact op met web@eur.nl. De EUR biedt medewerkers aan om gratis gebruik te maken van de hosting service Transistor. Via Transistor wordt de podcast automatisch geüpload op de gewenste streamingplatforms. Meer informatie hierover vind je op MyEUR.

Naast projecten in de studio, ondersteunen we je graag bij overige audiovisuele projecten. Wil je een professionele video op locatie opnemen of een animatievideo laten maken? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina!

Aanvraag

Onderstaand formulier is bedoeld om de aanvraag van een nieuw studioproject te vergemakkelijken. Als je alleen een vraag wilt stellen, hoef je alleen de verplichte onderdelen in te vullen.

Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf, ppt, pptx, doc, docx.
De hierboven verstrekte gegevens worden behandeld in overeenstemming met het Privacy Statement van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Picture of the directing room Picture of camera screen with Autoscript on it Picture of the large studio, camera's in front of green screen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen