Onderzoek

De EUR maakt zich sterk voor meer diversiteit binnen de wetenschap. Wij zijn ons bewust van de toegevoegde waarde van divers samengestelde onderzoeksteams en onderzoeksvoorstellen waarin diversiteit centraal staat. Innovatie, samenwerking en baanbrekend onderzoek krijgen positieve impulsen daar waar diversiteit zich laat zien.

Diversiteit integreren en verankeren in onderzoek 

Binnen de wetenschap wordt diversiteit een steeds belangrijker thema. Zo is diversiteit, zowel binnen het onderzoeksteam als in de inhoud van het onderzoeksvoorstel, een vereist onderdeel bij het indienen van onderzoeksvoorstellen voor het verkrijgen van Europese subsidies (Horizon 2020).

  • De EUR doet samen met de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit onderzoek naar de effectiviteit van onderwijsinterventies op het gebied van diversiteit. Dit is een van de speerpunten binnen de Taskforce Diversity.
  • Er wordt veel onderzoek gedaan naar diversiteit en integratie. Het Centre for Public Human Resources and Change van de ESSB en het Kennisplatform Integratie & Samenleving zijn voorbeelden van organisaties die zich hiermee bezighouden.

Onderzoek naar diversiteit en inclusie

Julian Schaap bij Universiteit van Nederland

Hoe verraadt jouw huidskleur jouw muzieksmaak? Cultuursocioloog Julian Schaap gaf er een lezing over bij Universiteit van Nederland.

Equality in a super diverse classroom - Iliass El Hadioui

Studio Erasmus: Marokkanenpaniek

Studio Erasmus: Abdessamad Bouabid over crimineel gedrag

Studio Erasmus: Kansen van witte meisjes op mbo

Talitha Stam vertelt over haar proefschrift in Studio Erasmus

Studio Erasmus - Hoe divers is het Rotterdamse cultuurbeleid?

Pauwke Berkers over het Rotterdamse cultuurbeleid. In aanloop naar de nieuwe cultuurplanperiode stelt hij op uitnodiging van Vers Beton en Studio Erasmus de vraag: hoe divers is het Rotterdamse cultuurbeleid?

Studio Erasmus - De zwarte bladzijdes in de Nederlandse geschiedenis

Gooit Nederland zijn geschiedenis ten grabbel? - Alex van Stipriaan over de omstreden naamswijziging van centrum voor hedendaagse kunst Witte de With en de toenemende roep om openheid over de zwarte bladzijdes in de Nederlandse geschiedenis.

Vertel het héle koloniale verhaal

Alex van Stipriaan, hoogleraar Caribische Geschiedenis, onderzoekt geschiedenismethodes

Alex Stripriaan

Over kankerinstituut Oncode en het belang van gelijke kansen in de wetenschap

Is Oncode wel divers genoeg?

Joost Gribnau

Mobilizing sounds: ethnic boundaries, bridges and music

European Music festivals: public spaces and cultural diversity

Onderzoek naar diversiteit in de Erasmus Initiatives

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen