Prof.dr. Ed Brinksma

Voorzitter van het College van Bestuur

Ed Brinksma is sinds 1 september 2020 benoemd als voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor algemeen bestuurlijke aangelegenheden, houdt zich bezig met het strategisch beleid, de internationale aangelegenheden en hij onderhoudt diverse externe contacten, onder meer met de overheidsinstellingen, het bedrijfsleven en de andere kennisinstellingen. In september 2024 zit zijn eerste termijn als voorzitter erop en draagt hij het stokje over aan zijn opvolger.

Eerder was Ed Brinksma President van de Technische Universiteit van Hamburg en rector magnificus van de Universiteit Twente, waar hij nu nog hoogleraar Computer Science (Formal Methods of Embedded Systems) is.

Portret van Ed Brinksma in Polak Building.

"Ik zie het als mijn taak alle geledingen, vakgebieden en stakeholders van de EUR hierbij te betrekken en te mobiliseren"

Interview Opening Academic Year 2020 - 2021

Interview Opening Academic Year 2020 - 2021

“Het is een buitengewoon grote eer om collegevoorzitter van Erasmus Universiteit Rotterdam te worden. Ik vind de combinatie van academische excellentie en de overtuigende wil om, samen met onze partners, substantiële maatschappelijke impact te bewerkstelligen, een heel inspirerende doelstelling, waar ik vanuit mijn nieuwe positie graag mede vorm aan wil geven. Ik zie het als mijn taak alle geledingen, vakgebieden en stakeholders van de EUR hierbij te betrekken en te mobiliseren", aldus Ed Brinksma.

Als President van de Technische Universiteit van Hamburg (TUHH) heeft Brinksma vooral gewerkt aan de ontwikkeling en uitvoering van de groeistrategie van de TUHH, en de strategische samenwerking met andere academische instellingen en onderzoeksinstituten in de metropoolregio Hamburg. In de periode 2009-2016 was Brinksma rector magnificus van de Universiteit Twente. Daar heeft hij zich zeer ingezet voor de verbinding tussen technische-, sociale- en menswetenschappen die nodig is om maatschappelijke vraagstukken op te lossen – High Tech, Human Touch – o.a. door de oprichting van het University College ATLAS.

'Groeifonds pakt niet de échte problemen in de maatschappij aan'

Ed Brinksma

'We moeten een merk zijn dat onze kennis ook voelbaar en positief impact laat hebben op de maatschappij.'

'De toekomst is niet aan monolieten, maar veel meer aan netwerken en samenwerking'

Ed Brinksma

Achtergrond

Brinksma studeerde wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (1982) en promoveerde in de informatica aan de Universiteit Twente (1988). Hij was decaan van de Faculteit Informatica aan de Universiteit Twente (1995-1997) en was wetenschappelijk directeur van het Embedded Systems Institute en hoogleraar informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven (2005-2008). Brinksma bekleedde ook een functie als adjoint professor aan de Universiteit van Aalborg.

Beelden voor publicatie en pers

Portet foto's Ed Brinksma

Portet foto's Ed Brinksma

1/7
2/7
Dieuwertje Bravenboer
3/7
Dieuwertje Bravenboer
4/7
Dieuwertje Bravenboer
5/7
Dieuwertje Bravenboer
6/7
7/7

Nieuws

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen