Universitaire plechtigheden

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert elk jaar verschillende academische evenementen, die zijn gaan behoren tot de tradities van de universiteit.

Opening van het academisch jaar

Dit evenement vindt ieder jaar plaats op de eerste maandag van september. Tijdens deze ceremonie spreken de rector magnificus en een aantal gastsprekers over het centrale thema, dat ieder jaar wisselt. Ook worden de Onderwijs- en Onderzoeksprijs uitgereikt aan excellente docenten en wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dies natalis

De dies natalis op 8 november is de viering van de verjaardag van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op 8 november 1913 werd in de toenmalige Doelen in Rotterdam de Nederlandsche Handels-Hoogeschool (NHH) opgericht, de eerste rechtsvoorganger van de universiteit.

Tijdens de viering in de aula verzorgt de rector magnificus de dies-rede. Daarnaast reikt de universiteiten eredoctoraten uit aan toonaangevende wetenschappers. Net als bij de Opening Academisch Jaar begint de bijeenkomst met de binnenkomst van de cortèges; optochten van respectievelijk de hoogleraren (in toga), bestuurders en de studie-en studentenverenigingen.

Aankomende academische evenementen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen